Hoogerheide

ZuidWest FM-presentator Hans van Loenhout onverwacht overleden

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Radiopresentator Hans van Loenhout uit Hoogerheide is zaterdagmiddag onverwacht overleden. Hij was muziekredacteur bij ZuidWest FM en heeft jarenlang programma’s gepresenteerd als ’n Dosis Popmuziek en Lunchbreak. Van Loenhout is 52 jaar geworden en laat een vrouw en twee kinderen achter.

Tot onze grote schrik is onze radiocollega Hans van Loenhout zaterdagmiddag onverwacht overleden. Hij is onwel geworden op tweede kerstdag en kort daarna gestorven. Van Loenhout woonde in Hoogerheide met zijn vrouw Nita en hun twee kinderen Robin en Milan. Wij wensen hen veel sterkte dit verlies te dragen.

Fanatiek verzamelaar van Top40 maxi singles

Van Loenhout is geboren in Hoogerheide, op 17 april 1968. Toch begon hij zijn radiocarrière niet in onze regio, maar in België. In de jaren 90 maakt hij bij Arta FM in Zandvliet het programma Lunchbreak. Dat heeft hij gedaan tot in 2002.

Vanaf 2011 was Van Loenhout bij ons te horen, op ZuidWest FM. Tussen 13.00 uur en 15.00 uur presenteerde hij ’n Dosis Popmuziek. En sinds 2017 presenteert hij opnieuw het programma Lunchbreak, maar dan bij ons. Met herkenbare onderdelen als de Lunchbreak Lunch Classic, de Topcollectie en natuurlijk een Maxi single. Maxi singles waren zijn passie. Van Loenhout verzamelde fanatiek alle muziek die ooit in de Nederlandse Top40 heeft gestaan en dan vooral de lange versies.

Zeer gemotiveerd en bescheiden mens

In het dagelijks leven was Van Loenhout niet alleen onze collega. Hij werkte ook bij Archer Daniels Midland Company (ADM) in Antwerpen. Daar was hij Supply Chain Planner. Wij bij ZuidWest verliezen in hem niet alleen een zeer gemotiveerde en bescheiden medewerker, maar ook een echte vriend. We gaan hem missen.