Bergen op Zoom

ZuidWest TV maakt drieluik; 25 jaar BOV in De Maagd

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Kortgeleden was Theater De Maagd toneel voor een wel heel speciale gelegenheid. ZuidWest TV maakte opnames voor een prachtig drieluik wat geheel in het teken staat van 25 jaar Stichting BOV in De Maagd. De BOV, aan de vooravond van de nieuwe productie Petticoat, maakt al sinds het eerste uur deel uit van het programma van De Maagd. Ieder jaar weer brengen zij een goedlopende productie ten tonele.

In het drieluik wordt onder andere teruggeblikt met Toos van de Voorde en Ad van Terheijden, twee mensen die de eerste voorstellingen van dichtbij hebben meegemaakt. Ad, destijds verantwoordelijk achter de schermen en tegenwoordig voorzitter van de BOV en Toos, een geweldig speelster en zangeres, haalden herinneringen op aan de hand van televisie fragmenten.

In deel twee komen Connie Musters, voorheen lid en tegenwoordig bestuurslid en Cees van Broekhoven, voormalig regisseur, aan het woord en in deel drie kijken Roosje Hendrickx, hoofdrolspeelster in Petticoat en Martin Hommel, productieleider terug naar recentere voorstellingen van de BOV.

Het drieluik wordt op drie opvolgende donderdagen uitgezonden bij ZuidWest TV. De nieuwe aflevering start iedere donderdag om 10.00 uur en wordt ieder uur herhaald. Uiteraard zijn de uitzendingen terug te zien via de website van ZuidWest TV en de facebook pagina van Stichting BOV.