Zundert

ZuidWest TV neemt je mee in de wereld van het bloemencorso met Corso Update

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Wat komt er allemaal kijken bij het bouwen van een corsowagen? En hoeveel bloemen heb je daar eigenlijk voor nodig? Wie zijn de harde werkers die bij al die indrukwekkende wagens horen? ZuidWest TV neemt je mee in de wereld van het Zundertse bloemencorso met Corso Update.

Nigel Vervloet gaat voor Corso Update langs bij verschillende buurtschappen. Zo leert hij hoe het geraamte van een wagen gemaakt wordt, neemt hij een kijkje bij een dahliaveld en gaat hij helpen met het tikken. Ook komen er een aantal jonge ontwerpers aan het woord en we gaan langs bij buurtschap Wernhout dat 75 jaar bestaat. Natuurlijk zijn we ook aanwezig bij de corsodag zelf, op zondag 3 september.

Corso Zundert is het grootste bloemencorso ter wereld, dat al sinds 1936 bestaat. Sommige wagens zijn bijna tien meter hoog, en bedekt met honderdduizenden bloemen. In één van de afleveringen nemen we je mee terug in de tijd, tijdens een bezoekje aan de expositie ‘Zundert en Corso zoals het was’.

De eerste aflevering van Corso Update is te zien op donderdag 31 augustus vanaf 10.00 uur. Vervolgens wordt het programma ieder uur herhaald. De laatste aflevering wordt op zondagavond 3 september uitgezonden.