Bergen op Zoom

ZuidWest TV zendt concert Crazy Little Things live uit

Publiciteitsfoto van de band Crazy Little Things in de stijl van Queen

Foto: © Crazy Little Things

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

ZuidWest TV gaat het concert van de populaire band Crazy Little Things live uitzenden. De twee concerten die de Queen tribute-band geeft in Gebouw-T in Bergen op Zoom waren razendsnel uitverkocht. Om iedereen toch mee te kunnen laten genieten van de sfeer, wordt het concert van zaterdag 19 september rechtstreeks uitgezonden op tv.

Door: Bianca van Vugt

Crazy Little Things zou dit najaar beginnen met hun landelijke theatertour Queen: The Story. Maar door de coronamaatregelen moesten de plannen worden omgegooid. De try-out in De Maagd in Bergen op Zoom en de première in het Chassé Theater in Breda zijn uitgesteld naar nog onbekende data. En dus bedacht de tribute-band iets anders om zichzelf in de kijker te spelen: een concert in de eigen stad, uitgezonden door de eigen streekomroep.

Spontaan idee

Volgens Crazy Little Things-drummer Jean-Paul Heck kwam het idee spontaan op. “We spelen de komende maanden in meer grote poppodia in Nederland, maar het is natuurlijk prachtig dat onze fans in de regio die naast een kaartje grepen, de band via ZuidWest TV live kunnen zien en horen. En dat vanuit onze thuisbasis Gebouw-T.” Het wordt een samenwerking tussen ZuidWest, Gebouw-T en een ingehuurd professioneel camerateam.

Het is de eerste keer dat een compleet concert van Gebouw-T live op tv wordt uitgezonden. ZuidWest is er enthousiast over. “Dat we het concert van deze populaire band uit kunnen zenden is echt een cadeautje voor onze kijkers” aldus Maarten van den Boom, directeur van de streekomroep. ZuidWest is volop in beweging. Sinds deze maand bijvoorbeeld is er voortaan elke werkdag een nieuwsuitzending.

Gemis van festivals en concerten verzachten

Ook tijdens de coronacrisis heeft ZuidWest veel extra uitzendingen gemaakt om inwoners van de streek op de hoogte te houden van de maatregelen en gevolgen. En juist ook luchtige programma’s om mensen te vermaken die ineens hun vertrouwde uitgaans- en verenigingsleven moesten missen.

Van den Boom: “De afgelopen maanden hebben wij veel extra tv uitzendingen gemaakt om de mensen thuis toch een beetje afleiding te kunnen bieden. 19 september zenden we eerst het Bergs Bierfestival LIVE uit vanaf 16:00 uur en daarna ook nog eens dit concert. Zo verzachten we een klein beetje het leed van iedereen die al die festivals en concerten moeten missen.”

Hier kun je ZuidWest TV vinden

Het concert van Crazy Little Things is op zaterdagavond 19 september. De live uitzending begint om 21.00 uur. ZuidWest TV is natuurlijk altijd online te bekijken via www.zuidwesttv.nl, maar ook via de zenderpakketten van KPN en Ziggo. Bij KPN kun je alleen meekijken vanuit Roosendaal, Bergen op Zoom en Woensdrecht via het digitale kanaal 1420. Bij Ziggo kunnen ook inwoners van Steenbergen, Halderberge, Rucphen, Zundert en Moerdijk meekijken via kanaal 40. Als je analoog wilt kijken, kan dat in Roosendaal, Bergen op Zoom en Woensdrecht op 480.000Mhz.