West-Brabant

ZuidWest TV zendt Pinkstervieringen rechtstreeks uit

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

ZuidWest TV zendt op zaterdag 30 en zondag 31 mei rechtstreeks de Pinkerstervieringen uit van de katholieke en de protestante kerk. De diensten zijn ook later terug te kijken op onze website.

Op zaterdagavond 30 mei is er een roomskatholieke kerkdienst vanuit de Lambertuskerk in Wouw. Vanwege de coronacrisis is het een besloten dienst, zonder publiek. Maar wij zenden hem rechtstreeks uit. De dienst begint om 19.00 uur, onze uitzending begint al 5 minuten eerder.

De dienst wordt verzorgd door de parochies van Wouw, Roosendaal, Bergen op Zoom en Woensdrecht. Pastoor Frans Verheije zal de Pinksterviering voorgaan, Janno den Engelsman bespeelt het orgel en Carel Jan Reuver is de cantor en zal de psalmverzen voorzingen.

Pinksterzondag

De protestantse gemeenten verzorgen samen de kerkdienst op Pinksterzondag 31 mei vanuit de Sint Martinuskerk in Halsteren. Ook dit is een besloten bijeenkomst. De viering begint om 10.00 uur, wij zenden uit vanaf 9.55 uur.

De dienst wordt voorgegaan door de dominees Corry Biemond van Steenbergen, Marjo den Bakker van Roosendaal, Wim Lolkema van Bergen op Zoom en Woensdrecht en Henk van het Maalpad van Halsteren en Nieuw Vossemeer. Voor de zang en het pianospel kunnen we rekenen op Leonie en Ruben Wigman, voor het orgelspel op Johan Heuseveldt.

Hier kun je meekijken

ZuidWest TV is natuurlijk altijd online te bekijken via www.zuidwesttv.nl, maar ook via de zenderpakketten van KPN en Ziggo. Bij KPN kun je alleen meekijken vanuit Roosendaal, Bergen op Zoom en Woensdrecht via het digitale kanaal 1420. Bij Ziggo kunnen ook inwoners van Steenbergen, Halderberge, Rucphen, Zundert en Moerdijk meekijken via kanaal 40. Als je analoog wilt kijken, kan dat in Roosendaal, Bergen op Zoom en Woensdrecht op 480.000Mhz.