West-Brabant

ZuidWest Update na de zomervakantie iedere werkdag op ZuidWest TV

Directeur Maarten van den Boom in het decor van ZuidWest Update

Directeur Maarten van den Boom

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Streekomroep ZuidWest gaat na de zomervakantie nóg meer nieuws uit de regio brengen. Vanaf maandag 31 augustus is het nieuwsprogramma ZuidWest Update iedere werkdag te zien op ZuidWest TV. Dit is nu nog drie keer per week. Ook gaat de streekomroep meer inzetten op politieke verslaggeving.

ZuidWest Update is sinds oktober 2014 het crossmediale nieuwsplatform van de streekomroep. Via www.zuidwestupdate.nl en social media brengt de omroep dagelijks het laatste nieuws uit de regio. Daarnaast is op ieder half uur een nieuwsbulletin te horen op ZuidWest FM en is er drie keer per week een tv-journaal te zien op ZuidWest TV. Maar dat laatste gaat veranderen. Vanaf maandag 31 augustus komen er twee nieuwsuitzendingen per week bij. ZuidWest Update zie je dan iedere werkdag vanaf 17.00 uur.

Volgende stap

Directeur Maarten van den Boom is blij met de uitbreiding van het nieuwsplatform. “Wij denken dat wij hiermee de volgende stap zetten in een goede en stevige nieuwsvoorziening, welke voor iedereen zonder enige betaalmuur openbaar te volgen is via alle mogelijke kanalen. Op deze wijze kunnen wij oprecht zeggen dat wij voldoen aan de eis die de wet ons oplegt en een Lokaal Toereikend Media-aanbod aanbieden aan alle inwoners uit onze streek.”

Politiek

Om het nieuwsaanbod nóg completer te maken wordt de redactie uitgebreid met twee politiek verslaggevers. Han Verbeem is aangetrokken voor de gemeenten Bergen op Zoom en Woensdrecht. Voor de gemeente Roosendaal gaan Kitty en Paul Joachems dit doen.