Hoogerheide

Zuidwesthoek College wint Woensdrecht Promotieprijs

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Het Zuidwesthoek College uit Ossendrecht heeft de Woensdrecht Promotieprijs gewonnen. De prijs werd maandagavond uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis.

Zowel de commissie als het college van burgemeester en wethouders was unaniem in haar oordeel dat het Zuidwesthoek College recht had op de Promotieprijs. “Het Zuidwesthoek College staat landelijk bekend als wielercollege en topsportvriendelijke school. Het is een uniek project in Nederland”, aldus de jury. “Met heel veel enthousiasme wordt de fiets- en wielercultuur uitgedragen, wat past bij fiets- en wielergemeente Woensdrecht.”

Keuze-onderdeel drone

Het Zuidwesthoek College kreeg ook als eerste vmbo in Nederland officiële goedkeuring voor het keuze-onderdeel drone. Volgens de jury was dit de ‘kers op de taart’. “Het college gebruikt met heel veel enthousiasme drones om techniek lessen vorm te geven en hiermee leerlingen te trekken. Deze keuze is een enorm succes gebleken en heeft in de afgelopen jaren een enorme toevlucht genomen.”

Oorkonde en sculptuur

De Woensdrecht Promotieprijs werd maandagavond voor de vijftiende keer uitgereikt en bestaat uit een oorkonde en een glazen sculptuur. De prijs is een waardering voor een persoon, instantie, vereniging of bedrijf uit de gemeente Woensdrecht. Naast het Zuidwesthoek College waren het schrijversduo Jan van Elzakker en Louis Minnebach en de Putse schilderes Suzana Jovanovic genomineerd.