Bergen op Zoom

Zwalkende bestuurder aangehouden op A58

Redactie Redactie

Een Belgische man uit Hove is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden voor rijden onder invloed. Hij werd bij het Boerhaaveplein langs de A58 betrapt.

Na een melding over vreemd rijgedrag op de A58 nabij Krabbendijke wordt politie gestuurd. Agenten zien als snel een voertuig rijden die met wisselende snelheid, tussen de 40 en 110 kilometer per uur, twee rijbanen nodig heeft om vooruit te komen. Voor de veiligheid gaat de politieauto achter de verdachte rijden. Geluid- en lichtsignalen worden door de bestuurder genegeerd.

Drijfnat van het zweet

Voor de veiligheid gaat de politieauto midden op de rijbaan rijden. De verdachte rijdt vervolgens zijn auto vast in de berm. Daar wordt de man uit zijn voertuig geholpen. Deze is drijfnat van het zweet en zichtbaar in de war. Er komt geen zinnig woord uit. Een speekseltest slaat positief aan op cocaïne en THC. Gezien zijn toestand wordt een ambulance opgeroepen die de man voor onderzoek naar het ziekenhuis brengt.

Drugs

In het ziekenhuis worden twee zakken met gedroogde hennep en twee kleine gripzakjes met cocaïne in zijn jaszak gevonden. De drugs zijn in beslag genomen. Na bloedafname is de man aangehouden en voor verhoor overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zit hij nog vast.