Zevenbergen

Zwemmen, fietsen en hardlopen tijdens de Trio Triathlon in Zevenbergen

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Een stralende zon, veel publiek en natuurlijk een heleboel sportievelingen. Het was zaterdag een drukke boel in het centrum van Zevenbergen. Dat was speciaal voor de tweede editie van de ESL Trio Triathlon, met 83 teams en negen individuele deelnemers.

Sommige deelnemers hadden een bijzondere reden om mee te doen. Eén individuele deelnemers, Jasper, deed misschien niet helemaal vrijwillig mee. “Het is vandaag mijn vrijgezellenfeest”, vertelt hij. “En ik weet pas net dat ik hieraan mee moet doen. Verkleed als aardbei.” Op de vraag of hij sportief is antwoordt hij: “Niet echt. Maar ik zeg maar zo: ik heb het nog nooit gedaan, dus ik kan het vast wel.”

Bij de warming-up staat een moeder met haar twee dochters. Hun reden van deelname is minder vrolijk. “Mijn kindje is met 24 weken geboren”, vertelt één van de dochters. “Door hieraan mee te doen wil ik aandacht vragen voor een inzamelingsactie die ik heb opgezet. Ook staat er een stukje verderop een ijsbad waarmee we geld op hopen te halen. En over twee weken ga ik 240 kilometer rennen in 24 uur.” Het geld dat wordt ingezameld gaat naar het Ronald McDonald Huis.

Parcours

De temperatuur maakt de triathlon extra uitdagend. “De triathlon bestaat uit 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen”, vertelt organisator Ivo de Groot. “Bij de teams doet ieder teamlid één onderdeel, maar de individuele deelnemers moeten alle onderdelen zelf afleggen.”

De organisatie is trots dat de haven onderdeel is van de triathlon. “Dat is toch wel bijzonder, normaal gesproken mag je daar niet in zwemmen.” En met de watertemperatuur van 22 graden was het voor de deelnemers een aangename verkoeling.

Het fiets- en hardloopparcours ging door de straten van het centrum. “Een heel mooi parcours denk ik zo”, aldus De Groot. Vrijgezel Jasper bleek overigens echt wel sportief te zijn. Hij eindigde die dag namelijk op de tweede plek.