Meedoen! Maar hoe?

Meedoen! Maar hoe?

ZuidWest TV en Samen in de Regio leveren graag een extra bijdrage aan het maatschappelijk welzijn in de regio. Dit doen zij mede met de  serie ‘Meedoen! Maar hoe?’, waarin de wens of droom van één persoon of groep centraal staat. We zien welke weg de hoofdpersoon heeft bewandeld en vanuit welke organisaties ondersteuning is ontvangen. De uitzendingen hebben het doel de kracht van mensen te laten zien, het netwerken en samenwerken tussen groepen te stimuleren, participatie van de inwoners uit Bergen op Zoom aan te moedigen en de acceptatie te vergroten.

Het netwerk van Samen in de Regio is een netwerk dat zonder winstoogmerk ondernemers faciliteert en ondersteunt bij de invulling van sociaal ondernemen. Zij probeert haar partners zoveel mogelijk met elkaar in contact te brengen, zodat zij elkaar beter leren kennen. Deze samenwerkingen leveren voordelen op voor de mensen die op welk vlak dan ook een steuntje kunnen gebruiken. Bij ‘Meedoen! Maar hoe?’ gaat het om het vinden van een baan, vrijwilligerswerk, in aanmerking komen voor een leerwerktraject, de juiste ondersteuning vinden en nieuwe mensen ontmoeten. 

Beide organisaties hopen met dit programma te laten zien dat er vaak meer mogelijk is dan men denkt en de kijkers de weg te wijzen naar de juiste organisatie. Om de serie mogelijk te maken is er een bijdrage ontvangen van het sociaal stimuleringsfonds van de gemeente Bergen op Zoom.