Video Bergen op Zoom

Maatregelen of niet: Bergs Winterfestijn krijgt vorm op Grote Markt

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Nadat dinsdag op de opbouw van de ijsbaan in Roosendaal is begonnen, is een dag later ook gestart met de opbouw van de baan in Bergen op Zoom. De organisatie van het Bergs Winterparadijs neemt daarbij een hoop onzekerheid op de koop toe.

Bij het besluit of de ijsbaan wel of niet opgebouwd zou worden is organisator Frank Vale niet over één nacht ijs gegaan. Tot het laatste moment was het onduidelijk of het Bergse Winterparadijs doorgang kon vinden, maar het afblazen zou de organisatie een boete van de ijsbaanleverancier opleveren.

Eén van de coronamaatregelen waar de organisatie rekening mee moet houden is placering in het horecagedeelte. Daarom is de horecatent dit jaar een maatje groter dan anders. Ook hangt de organisatie coronapascontrole en beperkte openingstijden boven het hoofd. Vanwege alle onzekerheid is de exacte invulling van het programma nog onduidelijk. Net als in Roosendaal is de geplande openingsdatum vrijdag 26 november. De organisatie van de ijsbaan in Hoogerheide maakte eerdere deze maand bekend dat de ijsbaan daar niet opgebouwd zal worden.