Algemene info

Omroepstichting ZuidWest
ZuidWest TV, ZuidWest FM en ZuidWest Update vormen samen de streekomroep voor de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal en Woensdrecht.

Aanleveren redactie
Heeft u een tip of wilt u ons een persbericht sturen. Gebruik dan ons mailadres: [email protected].

Post en bezoekadres:
Het Eventum
Dr. Ir. Van Veenweg 8
4612 PE Bergen op Zoom

(0164) 23 58 23 (algemeen/redactie)
(0164) 23 38 45 (ZuidWest FM)

 

ZuidWest FM
ZuidWest FM is 24 uur per dag te beluisteren via 105.8 FM in de ether in Bergen op Zoom, via 105.1 FM in de ether in Woensdrecht en via 107.1 FM in de ether in Roosendaal, via 87.5 FM op de kabel, bij Ziggo op het digitale kanaal 915, bij KPN kanaal 1120 en Telfort, bij XS4ALL op het digitale kanaal 996. Heeft u Tele2, klik dan hier over hoe u ons kunt ontvangen. En natuurlijk via onze ZuidWest FM app, de lokale omroep app en via onze site.
facebook: /ZuidWestFM              twitter: @ZuidWestFM   

 

ZuidWest TV
ZuidWest TV is 24 uur per dag te zien in de gemeente Bergen op Zoom, Roosendaal, Woensdrecht, Steenbergen, Halderberge, Rucphen, Zundert en Moerdijk via kanaal 40 van Ziggo.
In de gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom en Woensdrecht via het digitale KPN kanaal 1420. Via XS4ALL 596 en Telfort kanaal 1420.
Via Vodafone op kanaal 792. Heeft u Tele2, klik dan hier over hoe u ons kunt ontvangen.  
Maar natuurlijk zijn al onze programma's ook LIVE te bekijken en later terug te kijken via onze website. En via de lokale omroep app (googleplay en appstore).
Analoog is ZuidWest TV te zien in de gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom en Woensdrecht op 480.000Mhz. 
facebook: /ZuidWestTV             twitter:@ZuidWestTV

 

ZuidWest Update
ZuidWest Update brengt het laatste nieuws uit de streek via internet, via de kabelkrant op ZuidWest TV en iedere werkdag vanaf 17:00 uur (ieder uur) op ZuidWest TV.
ZuidWest Update doet mee aan het pilotproject van het Stimulerings Fonds van de Journalistiek. Hiermee verstevigen wij de lokale journalistiek.

 

Omroepstichting ZuidWest
Omroepstichting ZuidWest is founder van Samen in de Regio. Omroepstichting ZuidWest is een GOC en ECABO erkend leerbedrijf en aangesloten bij SBB leerbedrijven. Omroepstichting ZuidWest is officieel een ANBI instelling en bekend onder RSIN nummer 72.91.425.
Klik hier voor ons activiteiten verslag.

Klik hier voor de privacyverklaring van Omroepstichting ZuidWest.

Omroepstichting ZuidWest heeft als doelstelling de meest actuele, herkenbare en informatieve multimediale informatievoorziening van West-Brabant te zijn. Via radio, televisie en internet brengt Omroepstichting ZuidWest de inwoners in West-Brabant continu op de hoogte van de actualiteiten en achtergronden in de regio. Door de juiste mix van informatie en entertainment richt de omroep zich op iedereen in het verzorgingsgebied. Omroepstichting ZuidWest participeert in evenementen zodat de omroep betrokken is bij alles wat er leeft in de samenleving. Omdat de content zelf geproduceerd wordt, is de omroep in staat om snel in te spelen op actualiteiten én de veranderingen in het gedrag van de consument.

 

Studio's
De studio's van ZuidWest TV en ZuidWest FM zijn gevestigd aan de Dr. Ir. Van Veenweg 8 in Bergen op Zoom. De grote studio van ZuidWest TV is uitgerust met de meest moderne HD broadcast apparatuur. Hierdoor kan ZuidWest TV zowel tot 12 meercamera LIVE producties verzorgen (met grote en kleine EFP regieset) als ENG reportages draaien op broadcast niveau.
Vanuit 2 modern ingerichte studio's van ZuidWest FM maken wij 24 uur per dag radioprogramma's als 'de Stem van de Streek'.

 

Adverteren
ZuidWest TV en ZuidWest FM biedt ruime mogelijkheden om te adverteren via de meest visuele website van de regio. Klik hier voor meer informatie of stuur een mail naar [email protected]

 

Bestuur
Het bestuur van Omroepstichting ZuidWest, bestaande uit vrijwilligers, is samengesteld uit de volgende leden:
Annet van Rooy-de Rooij (voorzitter)
Ron Elsten (vice voorzitter)
Roger Ernest (penningmeester)
Anne Suijkerbuijk (secretaris)
Rudy Muller (lid)
Kitty Joachems (lid)

 

Management team
Het management team van Omroepstichting ZuidWest is samengesteld uit de volgende leden:
Maarten van den Boom (directeur/hoofdredacteur)
Tim Mulders (manager ZuidWest FM)
Pepijn Vermunt (eindredacteur ZuidWest Update)

 

PBO
Het PBO van Omroepstichting ZuidWest, bestaande uit vrijwilligers, is samengesteld uit de volgende leden:
Maatschappelijke zorg en welzijn
Ds. Ruud Jellema (tevens PBO voorzitter)

Kunst en Cultuur
Sjef C. de Wit

Onderwijs en educatie
Mevr. Elise Geerdink
Frans van Haren

Kerkgenootschappen en genootschappen op geestelijke grondslag
Ds. Ruud Jellema

ZLTO
Karin Jenk van Weezel

Etnische & culturele minderheden
vacature

Sport en recreatie
Vic Huijgens

Werkgevers
Michel Breuker (tevens secretaris)

Jaarcijfers.
Klik voor het jaarverslag 2014, 20152016, 20172018 en 2019.