Bergen op Zoom

We hebben gewonnen! ZuidWest is Omroep van het Jaar 2022

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Streekomroep ZuidWest is Omroep van het Jaar 2022 geworden. Dat heeft de NLPO, de organisatie voor lokale omroepen, vrijdagavond bekend gemaakt. De andere drie genomineerden waren OOG in Groningen, WOS in het Westland en Studio Alphen in Alphen aan de Rijn. De verkiezing Omroep van het Jaar is één van de categorieën van de Lokale Media Awards, die elk jaar worden uitgereikt.

Bij de nominatie vorige maand grapte directeur Maarten van den Boom al dat het wel ‘s tijd werd een keer een grote prijs te winnen. Want ZuidWest bestaat al 53 jaar, is één van de grootste lokale omroepen van Nederland, heeft als één van de weinigen het Keurmerk Nederlandse Streekomroepen en maakte al meerdere keren kans op allerlei prijzen. En nu is het dan eindelijk toch zover. Van den Boom kan tevreden zijn: hij mag zijn ZuidWest een jaar lang Omroep van het Jaar noemen.

De opzet voor de verkiezing van Omroep van het Jaar was deze keer anders. In vorige jaren konden lokale omroepen een pitch geven, filmpjes insturen of hun werk insturen. En niet alleen voor Omroep van het Jaar, maar ook voor alle andere categorieën van de Lokale Media Awards. Deze keer had de Omroep van het Jaar-categorie een eigen jury. En die is voor het eerst ook op bezoek gegaan bij de genomineerde omroepen.

Streekomroep ZuidWest Omroep van het jaar 2022
Medewerkers en vrijwilligers vieren de overwinning.

Op 31 mei was het de beurt aan ZuidWest om de vakjury rond te leiden. Die bestond dit jaar uit Omroep Zwart-presentatrice Milouska Meulens, Creative Animal-directeur Fiona Arens, Raad voor Cultuur-lid John Olivieira en OPEN Rotterdam-hoofdredacteur (de winnaar van vorig jaar) Celeste Boddaert. Hun bezoek aan de studio en de kennismaking met vrijwilligers en redactieleden was een succes. Ze besloten de titel Omroep van het Jaar 2022 aan ZuidWest te geven.

Volgens de vakjury verdient ZuidWest deze titel vanwege de uitstekende lokale journalistieke prestaties rondom belangrijke maatschappelijke thema’s, en de grote stappen die de omroep zet in haar ontwikkeling.

Lees ook: ZuidWest opnieuw genomineerd voor Omroep van het Jaar Lees ook: Omroepstichting ZuidWest ontvangt als vijfde ooit het Keurmerk Nederlandse Streekomroepen