Bergen op Zoom

1000 euro voor Hospice de Markies in Bergen op Zoom

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Bergse Ondernemers Club heeft 1000 euro geschonken aan Hospice de Markies. Het hospice is een plek waar mensen kunnen wonen als ze niet lang meer te leven hebben.

De Bergse Ondernemers Club heeft geld over van de BOC Highland Games. Die werden gehouden in september en brachten maar liefst 8.000 mensen op de been. Nu alle kosten voor het evenement betaald zijn, blijkt dat er nog wat geld over is.

De ondernemers willen dat die 1000 euro naar een goed doel gaat. Ze hebben gekozen voor Hospice de Markies. Het hospice is een plek waar mensen kunnen wonen als ze niet lang meer te leven hebben.

Verhaal hospice maakt grote indruk

De ondernemers kennen Hospice de Markies uit de verhalen van manager Leanne Otto. Zij heeft eerder al eens een presentatie gehouden over het hospice. Volgens de Bergse Ondernemers Club heeft haar verhaal grote indruk gemaakt op de leden van de club. Daarom was de keus snel gemaakt.

Elke 2 jaar Highland Games voor goed doel

De cheque van 1000 euro is overhandigd aan Leanne Otto van Hospice de Markies en aan Arn van der Vorst van de stichting Vrienden van Hospice de Markies.

De Bergse Ondernemers Club wil van de Highland Games een 2-jaarlijks evenement maken. De volgende editie is dus in 2021. De ondernemers hopen dat er ook dan weer geld overblijft om aan een goed doel te schenken.