Bergen op Zoom

22ste Groene Pluim gaat naar Versteden in Bergen op Zoom

Maarten Elst Maarten Elst

Na onder meer Ricoh, Lindhout Schilder- en Vastgoedonderhoud en Stadlander is Versteden BV het zesde Bergse bedrijf dat zich Groene Pluim-houder mag noemen. Donderdagmiddag kreeg de tweekoppige directie uit handen van Stichting De Groene Pluim het speldje uitgereikt wegens het uitstekende duurzaamheidsbeleid dat wordt gevoerd. Uit het onafhankelijke juryrapport bleek dat Versteden een voorbeeld is op het gebied van duurzaamheid. Met de nodige aanbevelingen kan Versteden volgens de juryleden koploper worden in haar bedrijfstak.

Door: Maarten Elst

En zo zijn er 22. Donderdagmiddag haalde De Groene Pluim-voorzitter Peter van den Eijnden voor de 22ste keer het erespeldje uit zijn tas. ,,Versteden heeft deze award verdiend”, stelt Van den Eijnden terwijl hij de award voor de tweekoppige directie op tafel legt. ,,Met De Groene Pluim belonen we bedrijven die zich houden aan vier van de Global Goals die zijn vastgesteld op een klimaattop door de Verenigde Naties.”

In de wolken

Ook Versteden, voluit Versteden Fiberglass Piping Systems BV, mag zich Groene Pluim-houder noemen. Na onder meer Ricoh, Lindhout Schilder- en Vastgoedonderhoud en Stadlander is het bedrijf, gevestigd aan de Noordlandhaven in Bergen op Zoom, de zesde Bergse onderneming met een Pluim. ,,We zijn echt in de wolken”, vertelt Erwin Simons, technisch directeur bij Versteden. ,,We zitten pas drie jaar in Bergen op Zoom, maar hebben al twee mooie prijzen mogen ontvangen. Het is een teken dat we goed bezig zijn. De Groene Pluim is natuurlijk geen wedstrijd, maar een mooie beloning dat we goed bezig zijn op het gebied van duurzaamheid.”

Een volledig onafhankelijk juryrapport heeft bepaald dat Versteden zich bij de club van 21 Groene Pluim-houders mag voegen. ,,We zijn ook blij dat we zijn toegetreden tot het groene netwerk van De Groene Pluim, zo kunnen we ideeën uitwisselen om nog duurzamer te worden in de toekomst”, aldus Simons.