Bergen op Zoom

33 jaar Dweilband S.F.O. ‘t Onderonske

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Dweilband S.F.O. ‘t Onderonske uit Bergen op Zoom viert dit jaar haar carnavalsjubileum. De dweilband bestaat 33 jaar, ofwel 3×11.

‘t Onderonske weet tijdens de Vastenavend alle cafés van Bergen op Zoom wel een bezoek te brengen. En ook op straat en tijdens de Intocht is ‘t Onderonske van de partij. De laatste jaren zijn ze ook de ‘Uisband op de Grote Markt voor en tijdens de optocht, om het publiek op de tribune te vermaken.

Oranje vlaggetjes

De dweilband is niet alleen bekend door de muziek, maar ook door de oranje fietsvlaggetjes. De vlaggetjes, met het logo van de band er op, steken boven al het carnavalspubliek uit. Ook handig voor de bandleden om elkaar in de drukke cafés terug te kunnen vinden.

De dweilband heet voluit S.F.O. ‘t Onderonske. De afkorting staat voor Simpel Fonisch dweilOrkest. Een begrip in Bergen op Zoom sinds 1986. Sommige leden zijn al 30 jaar lid van de band. ‘t Onderonske heeft 14 muzikanten.

Jubileumtegel

Ze gaan het 33-jarige bestaan vieren op zondag 17 februari. Eerst is er een cadeau voor de stad: een speciale jubileumtegel. Deze tegel komt te liggen op de hoek Dubbelstraat-Noord Zijde Haven. De feestelijke onthulling is, hoe kan het ook anders, om 14.33 uur.

Daarna is de feestmiddag in Biercafé de Loco op de Grote Markt in Bergen op Zoom. Uiteraard met oud-leden en collega dweilbandjes. Iedereen is welkom. De feestmiddag voor ‘t Onderonske begint om zo’n zelfde typische tijd: 15.33 uur.