Bergen op Zoom

3e editie Color Your Life Run onzeker

Dennis van de Merbel Dennis van de Merbel

Bijna alles zat mee tijdens de tweede editie van de Color Your Life Run in het centrum van Bergen op Zoom. Het weer was goed, de sfeer zat er goed in en het speciale poeder kleurde de deelnemers van de run in alle kleuren van de regenboog. Toch is een derde editie onzeker.

“We hadden gerekend op ongeveer 2500 deelnemers, maar slechts 1900 deelnemers schreven zich in voor de kleurrijke run door Bergen op Zoom,” aldus Maikel de Bekker van de organisatie van de Colorrun.

“Als stichting mogen we blij zijn als we break-even draaien in verband met tegenvallende sponsoring vergeleken met vorig jaar en de hogere kosten in verband met de verwachte 2500 deelnemers. Dit is wel een domper, want er zit veel vrije tijd van onze vrijwilligersorganisatie hierin. De evaluatie moet nog plaatsvinden, daarna zal gekeken worden of er een vervolg zal komen.” 

Over de klachten over het gekleurde poeder wat gebruikt wordt is de organisatie helder: “We hebben een foutje gemaakt door niet alle omwonende voldoende te informeren, daar hebben we van geleerd.” 

De deelnemers van de run hebben het prima naar hun zin gehad, dat blijkt wel uit reacties van deelnemers tijdens de run. Ook het feestelijke slot en de muzikale noot van het Feestteam maakte een geslaagde avond voor de 1900 ‘runners’.