Roosendaal

42-jarige man vernielt meerdere ruiten aan Roosendaalse Vincentiusstraat

Maarten Elst Maarten Elst

De politie heeft maandagmiddag een 42-jarige man uit Hoogvliet aangehouden nadat hij meerdere ruiten van woningen aan de Vincentiusstraat in Roosendaal liet sneuvelen. Na meerdere meldingen kwamen agenten snel ter plaatse en arresteerden ze de verward ogende man in de tuin bij het stadkantoor. Bij de aanhouding moesten de agenten pepperspray gebruiken voor ze hem onder controle kregen. De man is voor verhoor meegenomen naar een politiecellencomplex.

Maandag 20 juli rond 16.00 kreeg de politie meerdere meldingen van de 42-jarige man die een aantal ruiten van woningen aan de Vincentiusstraat in Roosendaal zou hebben vernield. Eenmaal toen de agenten ter plaatse waren, sloeg de man op de vlucht. Volgens de politie klom hij over het hek bij het stadkantoor en verdween hij in de tuin. 

Met verschillende surveillance-eenheden heeft de politie de tuin doorzocht, waarna de agenten de man uiteindelijk aantroffen. De inwoner van het Zuid-Hollandse Hoogvliet liet zich niet aanhouden, agenten hadden pepperspray nodig om de vluchtpoging van de man definitief te stoppen. Na de aanhouding nam de politie hem mee voor verhoor naar een politiecellencomplex.

Verdachte zit nog vast

De 42-jarige man uit Hoogvliet zit dinsdag, een dag later, nog altijd vast in het politiecellencomplex. Later vandaag mag hij een verklaring afleggen ten overstaan van rechercheurs. De politie heeft intussen getuigenverklaringen opgenomen en ontving tevens vier aangiftes van bewoners van wie hun ruit is gesneuveld.