Bergen op Zoom

70 nieuwe banen bij Philip Morris

Dennis van de Merbel Dennis van de Merbel

Philip Morris gaat weer investeren in Bergen op Zoom. Met twee nieuwe productielijnen, voornamelijk het E-smoken, levert dat 70 nieuwe banen op bij de sigarettenproducent.

Wethouder Arjen van der Weegen (Werkgelegenheid en Sociale Zaken) is blij met de plannen van Philip Morris: “Ik ben blij dat volgens Philip Morris deze 70 extra banen vooral een impuls zullen zijn voor de lokale/subregionale arbeidsmarkt. Ik verwacht dat dit een eerste stap is op weg naar meer banen op het terrein van Philip Morris. Ik wil daarom ook snel overleg over de verwachtingen voor de toekomst, over de samenwerking en over de betekenis van deze investering voor met name die oud-medewerkers die nog geen baan hebben gevonden en onze inwoners die momenteel geen baan hebben”.

Wethouder Ad Coppens (economie) ziet het als een stap in de goede richting. “Philip Morris is hier nooit weggeweest en toont met de komst van deze nieuwe productielijnen aan, de stad opnieuw in de armen te willen sluiten. Samen met andere nieuwe ontwikkelingen en investeringen geeft het hoop voor een nieuwe bloeiende toekomst voor stad en regio”.

Het bedrijf ontsloeg twee jaar geleden een groot gedeelte van het personeel, veel productielijnen van de sigarettenfabrikant zijn toen naar andere fabrieken verhuisd.