Roosendaal

88 voetbalsters trainen in Roosendaal en halen ruim 400 euro op voor goede doel

Maarten Elst Maarten Elst

Trainen onder begeleiding van een professionele voetballer en geld inzamelen voor het goede doel. Beter kan je de vrijdag tussen Hemelvaart en het weekend niet besteden, zo dacht de organisatie van de Meidenvoetbalmiddag in Roosendaal. Op sportpark Hulsdonk kregen 88 meiden een clinic ten gunste van onderzoek naar stofwisselingziekte. De dames van RKVV Roosendaal, Zera Hulswit (Jong PSV) en oud-international Desirée van Lunteren begeleiden de kinderen.

Een voetbaldartbord, vier op een rij, penalty schieten. Aan spellen geen gebrek op het hoofdveld en veld 3 op Sportpark Hulsdonk in Roosendaal. “Het zijn allemaal voetbalgerelateerde spellen, hoor”, verduidelijkt Bente Uitdewilligen, één van de organisatoren. “Het is een beetje om meiden kennis te laten maken met het voetbal. De dag staat ook in het teken van het goede doel.”

Tegen stofwisselingsziekte

Voor tien euro krijgen de deelneemsters een middagvullend programma voorgeschoteld. Onder begeleiding van een speelster of trainer van de dameselftallen van Roosendaal leggen de deelneemsters een parcours van spellen af. Vijf van de tien euro van het inschrijfgeld gaat naar de Stichting Ride4Kids en Stichting Stofwisselingskracht. “Twee stichtingen die zich inzetten voor kinderen met stofwisselingsziekte.”

De 88 deelneemsters genieten zichtbaar van de spelletjes die op de twee velden zijn uitgestald. Niet iedereen is al lid van Roosendaal. “Er zijn er ook een hoop die al wel lid zijn”, vertelt Uitdewilligen. “We hopen natuurlijk dat ze na deze dag het voetballen zo leuk vinden dat ze bij ons willen komen voetballen.”

Desirée van Lunteren

Naast de dames van Roosendaal 1, 2 en 3 zijn er nog twee voorbeelden aanwezig op Sportpark Hulsdonk. Zera Hulswit uit Stampersgat voetbalt bij Jong PSV en speelt mee met enkele spelletjes. Ook Desirée van Lunteren, oud-international en EK-winnares in 2017, doet gezellig mee. “Zera heeft een tijdje hier gevoetbald, zo kennen we haar nog”, verduidelijkt Uitdewilligen. “Vorig jaar wilden we ook al een Meidenvoetbalmiddag organiseren. Toen hadden we ook al een concept liggen met Desirée van Lunteren als gast. Toen is het helaas niet doorgegaan wegens corona. Ze was nog steeds enthousiast.”

88 meiden. Twee velden staan bomvol jonge voetbalsters tussen de 8 en 18 jaar. De organisatie glundert bij het uitspreken van het aantal speelsters. “We hoopten er zeker op. Eind februari zijn we begonnen met de planning. Al met al dachten we aan zo’n 40-50 kinderen. 88 is echt een prachtig aantal. En niet alleen uit de gemeente Roosendaal, ook vanaf Tholen zijn ze naar hier gekomen om te komen voetballen. Echt een topdag.”