Bergen op Zoom

Aangereden hond spoorloos verdwenen, beloning voor gouden tip

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De hond Glimmer wordt vermist. Er is een beloning uitgeloofd van 300 euro voor wie Glimmer terugvindt of voor degene met de gouden tip over de verblijfplaats van het dier.

Glimmer werd woensdag 7 augustus rond 23.30 uur aangereden door een auto op het Piusplein in Bergen op Zoom. Hij is hard weggerend en is sindsdien spoorloos. Glimmer is een pincher van ongeveer 9 maanden oud, bruin van kleur en weegt zo’n 10 kilo. Hij had een roze bandje om met diamantjes.

Glimmer komt van Gran Canaria, waar hij en zijn broertje gered zijn uit een dodingsstation, een plek waar zwerfhonden worden afgemaakt. Toen hij gered werd, heette hij Juppie, nu Glimmer. Maar omdat het een jonge hond is, zal hij waarschijnlijk nog niet goed luisteren naar zijn naam.

Happy Dog Maspalomas

Happy Dog Maspalomas komt op voor de verwaarloosde honden van Gran Canaria. Zij hebben Glimmer gered, opgeknapt en naar Nederland gebracht. Hier wordt dan een oppasgezin gezocht voor de geredde honden. Daar blijven ze tot iemand de honden wil adopteren. Volgens Jifke van Popering, bestuurslid van Happy Dog Maspalomas, was ook Glimmer al een paar maanden bij een oppas. En zij wilde hem graag adopteren. De adoptieprocedure was begonnen.

Woensdagavond 7 augustus liet ze Glimmer en haar andere honden uit. Happy Dog Maspalonas heeft als regel dat oppashonden altijd dubbel aangelijnd moeten zijn. Dus niet alleen aan de lijn, maar ook in een tuigje. Dat is toen niet gebeurd, want de oppas liet de honden loslopen. Glimmer is toen aangereden en weggevlucht.

Dog Search ingeschakeld

Vrijwilligers zijn al ruim een week aan het zoeken naar Glimmer. Ook Dog Search is ingeschakeld. Deze organisatie helpt de eigenaar van honden als ze hun dieren kwijt zijn. Dog Search heeft zelfs nog gezocht met een speurhond. Ze hebben het hele gebied rondom het Piusplein in Bergen op Zoom uitgekamd, maar niets gevonden.

Volgens Van Popering is dat eigenaardig. Als Glimmer te zwaar gewond zou zijn geweest, of zelfs al dood, had de speurhond hem moeten vinden. “We vermoeden dan ook dat ie ergens binnen zit,” legt ze uit. “Of misschien is ie al wel doorverkocht op Marktplaats.”

300 euro voor gouden tip

Tot nu toe hebben dierenartsen, dierenambulance, politie en andere hulporganisaties Glimmer niet gezien of aangeboden gekregen voor behandeling. Toen ook bleek dat er vanuit het publiek geen enkele melding binnenkwam dat Glimmer ergens gezien was, is er een beloning ingesteld. De gouden tip die er voor zorgt dat Glimmer wordt gevonden, levert 300 euro op.

Op Facebook heeft Happy Dog Maspalonas ook een oproep geplaatst, om de hulp te vragen van alle Bergenaren. Alle ondergrondse containers zijn gecontroleerd, water, oevers en rietkragen zijn nagekeken. Maar het was nog niet genoeg om Glimmer te vinden. “We hebben echter ogen nodig… mogen wij op u rekenen?”, schrijft Van Popering op haar Facebookpagina.

Hulp met zoeken is welkom

Vrijwilligers die mee willen helpen zoeken, zijn ook van harte welkom. Want ze blijven zoeken tot ze Glimmer terughebben. Als je weet waar Glimmer is, of je wilt helpen zoeken, kun je bellen met één van deze nummers: 06-50.48.59.52 of 06-45.97.90.57.