Bergen op Zoom

Aantal bevestigde coronabesmettingen stijgt meest in Bergen op Zoom

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Bergen op Zoom heeft sinds vrijdag de meeste nieuwe bevestigde coronabesmettingen van Nederland. Dat schrijft het NRC. De krant baseert zich op cijfers van het RIVM, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Ook Breda is een grote stijger, net als de Randstadsteden.

Bergen op Zoom is één van de grootste stijgers als het gaat om coronabesmettingen. Het RIVM meldt dat er in Nederland afgelopen week 2588 mensen positief getest zijn op het coronavirus COVID-19. Dat was een verdubbeling van de week daarvoor. Op vrijdag waren er 519 nieuwe besmettingen. De helft daarvan was in de steden Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Breda en Bergen op Zoom.

Volgens het NRC is Bergen op Zoom sinds vrijdag de gemeente met de meeste bevestigde besmettingen per 100.000 inwoners. Er zijn in een week tijd 71 besmettingen bijgekomen. Volgens het RIVM komen de meeste besmettingen nog steeds uit de thuissituatie. “Het aantal besmettingsclusters die het gevolg zijn van contact met overige familie, vrienden, feestjes, op het werk of door andere vrijetijdsbesteding neemt toe,” aldus het RIVM.

Lees ook: Lokaal nog geen extra maatregelen naast landelijke coronarichtlijnen