Roosendaal

Acht Roosendaalse wijken strijden tegen elkaar tijdens Champions Street League

Maarten Elst Maarten Elst

Ajax, Real Madrid, Bayern München. Je kunt de shirts van de afgevaardigde teams binnenkort zomaar tegenkomen op de twee Cruyff Courts in Roosendaal. Tot en met 16 juni strijden acht wijken zowel binnen als buiten de lijnen voor verschillende prijzen. Naast de winnaar en de beste speler wint het team met de meeste maatschappelijke punten een nog geheime prijs. Woensdagmiddag werd de kick-off gegeven.

Acht teams van minimaal vijf jongeren strijden voor de eerste plek. Buurtsportcoach Hakim Bouazzati van SportService Noord-Brabant in Roosendaal zag dat jongeren snakten naar een potje voetbal. “Een klein jaar geleden is het idee ontstaan”, vertelt Bouazzati. “We hebben veel vragen vanuit de Roosendaalse wijken gekregen of we niet iets konden organiseren voor de jeugd.”

Grote clubs

Van het idee naar de daadwerkelijke uitvoering is nog een aantal stappen, zo weet ook Bouazzati. “We hebben shirts van de grote clubs die kinderen mogen dragen tijdens de zeven speelrondes. We hebben vanuit allerlei instanties sponsorgeld gekregen om de shirts te kunnen kopen. Bewonersplatformen uit Kalsdonk, Langdonk, De Kroeven. Maar ook SportService Noord-Brabant en WijZijnTraverse hebben geld vrijgemaakt. Ook Nike Rosada, Adidas Rosada en Puma Rosada ben ik dankbaar. Zij hebben flinke kortingen gegeven. Dat is heel mooi, want het is een project wat we de komende jaren willen laten draaien”, aldus Bouazzati.

Maatschappelijke prijs

Ook zit er een maatschappelijke kant aan de competitie. Door goede daden te verrichten, zoals het opknappen van de wijk, kunnen de teams in een aparte competitie punten verdienen. “Als ze dan met het hele team komen opdagen en de wijk opruimen, krijgen ze daar drie punten voor”, vertelt Corné Tolenaars, jongerenwerker bij WijZijnTraverse in Roosendaal. “Wat de uiteindelijke prijs is van het maatschappelijke traject is nog geheim, maar het valt samen te vatten als een leuk dagje weg voor het hele team”, aldus Tolenaars.

Roosendaalse ambassadeurs

Tot en met 16 juni strijden de acht teams uit verschillende wijken in Roosendaal voor de eerste titel in de Champions Street League Roosendaal. “Iedereen speelt één keer tegen elkaar. Daarna is het de bedoeling dat de prijsuitreiking op locatie plaatsvindt. Met een grote beker voor de winnaars, maar ook een prijs voor de beste speler. Deze prijs komt van onze ambassadeurs Ilyas el Moussaoui (speler Feyenoord, red.) en zijn broertje Aïmane (speler NAC (jeugd), red.)”, vervolgt Bouazzati. “Beste voetballer betekent niet degene die de tegenstander dolt en alle doelpunten scoort. Nee, hij betrekt zijn team erbij, coacht positief, netjes op tijd, is het juiste voorbeeld. Op basis van dat bepalen we wie de beste speler is.”