Bergen op Zoom

Achtervolging eindigt in crash tegen gevel in Bergse Fortuinstraat

Foto: 112 Markiezaten

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Zaterdagavond is een auto tegen de gevel van de ijssalon in de Fortuinstraat in Bergen op Zoom geknald. De verdachte probeerde aan de politie te ontkomen maar is aangehouden.

Voor de crash werd de auto achtervolgd door de politie. De verdachte had een stopteken genegeerd en was daarna gevlucht. Zowel het pand als het voertuig raakten beschadigd. Een opgeroepen ambulance kon al snel weer worden afbesteld, er bleek niemand gewond geraakt te zijn. Er was heel wat politie op de been en er is één verdachte, vermoedelijk de bestuurder, gearresteerd. Die probeerde, na zich vastgereden te hebben, nog te voet te vluchten naar dat mislukte.

UPDATE, 24 januari, 13.33 uur: Het blijkt te gaan om een 23-jarige inwoner van Hoogerheide, die uiteindelijk op het Sint Catharinaplein werd aangehouden. Het eerder gegeven stopteken kreeg hij na meerdere verkeersovertredingen, zoals te hard en door rood rijden. Hij bleek geen rijbewijs te hebben en was mogelijk onder invloed van drugs. Een bloedtest moet dat uitwijzen. Zijn Opel Corsa was niet verzekerd en had geen geldige APK. In de auto is  nog wat hennep gevonden.