Bergen op Zoom

Actiegroep organiseert stille wandeling uit protest tegen bomenkap

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De actiegroep ‘Samenwerkend Belang Brabantse Wal’ organiseert donderdag een stille protestwandeling. Deelnemende actievoerders trekken in stilte met spandoeken door het gebied om aandacht te vragen voor de massale bomenkap.

De actiegroep verzet zich al enige tijd tegen de plannen van TenneT. Die wil 20 hectare bos kappen voor de aanleg van een nieuwe 380Kv-lijn. De actievoerders willen de kap tegenhouden en pleiten voor een ondergrondse verbinding.

Alternatief

Donderdagavond kregen gemeenteraadsleden en wethouder Barry Jacobs een rondleiding door het gebied. Tijdens de rondleiding werden de zorgen met de stadsbestuurders gedeeld. Het actiecomité heef de raadsleden en wethouder een alternatief plan voorgelegd, namelijk een ondergronds tracé. Het bosgebied blijft zo gespaard. De gemeente Bergen op Zoom moet nu eind deze maand een alternatief plan indienen bij de minister.

Protestwandeling

Online is er enkele weken geleden een petitie gestart. Deze is inmiddels meer dan 17.000 keer ondertekend. Maar naast de petitie wil de actiegroep nu ook een stille protestwandeling houden. De wandeling wordt in alle rust afgelegd vanwege het broedseizoen. Spandoeken zijn toegestaan, maar mogen niet in het gebied achterblijven. Wie mee wil wandelen is om 18.30 uur welkom bij stadsboerderij de Kleine Kievit. Om 19.00 uur start de protestwandeling.

Lees ook: Protest tegen massale bomenkap voor nieuwe 380Kv-lijn