West-Brabant

AD Oliebollentest: Waar is West-Brabant?

Dennis van de Merbel Dennis van de Merbel

Het AD publiceerde vandaag trots hun jaarlijkse Oliebollentest. Maar West-Brabant is slecht vertegenwoordigd in de jaarlijkse bollentest van de landelijke krant.

Zoals ieder jaar heeft een onafhankelijk panel onderzoek gedaan door meerdere oliebollenbakkers in heel Nederland te bezoeken. De oliebollen worden op meerdere punten aan een test onderworpen om zo tot een een conclusie te komen. Bakkerijen uit de onderste nummers van de lijst moeten het vaak doen met commentaren als “Niet te eten” en “taai” 

Bakkerijen uit West-Brabant zijn dit jaar niet in de lijst te vinden. Voor de best oliebol in de buurt moet je volgens het AD toch de provinciegrenzen over, naar de “Oliebollenhut” in Tholen. De kraam van Patrick de Graaf scoort een 9 en is op de 7e plaats te vinden dit jaar. 

De beste oliebol van Brabant is te vinden in Tilburg, maar voor West-Brabant is er wellicht trots te halen bij de nummer 23 van de lijst, daar staat namelijk de kraam van Dorus van Boeck uit Bergen op Zoom. Zijn kraam staat welliswaar in Oud-Beijerland, Maar van Boeck en zijn vrouw komen toch echt uit West-Brabant. Eerder dit jaar kregen zij nog twee gouden certificaten voor beste oliebol.

Klik hier voor meer informatie over de AD-Oliebollentest.