Ossendrecht

Afgelegen polderhuis Ossendrecht blijkt opslagplaats drugsgrondstoffen

Jerrycans met drugsgrondstoffen in Ossendrecht (foto: politie)

bron: Omroep Brabant bron: Omroep Brabant

De politie heeft woensdagmiddag een opslagplaats voor drugsgrondstoffen ontdekt in het buitengebied van Ossendrecht. Er stonden duizenden liters chemicaliën in de garage van een woonhuis. Het spul was vrijwel zeker voor een drugslab bedoeld.

De woning staat aan de Nieuwe Dijk. Dat is een afgelegen polderweg langs de A4, tegen de Belgische grens aan.

In de garage stonden blauwe en witte jerrycans. In totaal vond de politie 3500 liter chemicaliën. Volgens Omroep Brabant is niet bekendgemaakt om wat voor stoffen het gaat. In vergelijkbare zaken gaat het vaak om grondstoffen voor MDMA (xtc) of speed en crystal meth, soms ook voor cocaïnelabs. De jerrycans zijn vaak gevuld met bijvoorbeeld zoutzuur, mierenzuur, zwavelzuur, tolueen of aceton.

Centrifuge

Op foto’s van de politie zijn ook andere vondsten zichtbaar, zogenaamde ‘hardware’ uit een drugslab. Het gaat om iets wat lijkt op een ketel of centrifuge en slangen die ze gebruiken bij de productie van amfetamine.

Op de jerrycans zitten roodkleurige etiketten met de waarschuwing ‘ontvlambaar’. Op één etiket lijkt ‘UN1254’ te staan. Dat is voor zover bekend een internationale code die niet meer gebruikt wordt. Van dit soort vondsten is bekend dat er vaak etiketten op zitten die nergens op slaan, om politie en douane op een dwaalspoor te brengen.

Het is nog niet bekend of de gemeente Woensdrecht, waar Ossendrecht onder valt, het pand gaat sluiten en voor hoe lang.