Bergen op Zoom

Agenten uitgescholden en bekogeld met bloempot

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Agenten zijn dinsdagavond in Bergen op Zoom uitgescholden, geïntimideerd en bekogeld met een bloempot. Dat gebeurde tijdens de arrestatie van een jongen van 17 uit Hoogerheide. Hij werd verdacht van heling en verzette zich hevig tegen de arrestatie. Omstanders bemoeiden zich er mee en probeerden de agenten te intimideren.

De politie was dinsdag gebeld door een man uit Limburg. Zijn motor was op 8 mei gestolen en hij vond ‘m terug op De Linie in Bergen op Zoom. Toen de agenten aankwamen, wilde ze de jongen uit Hoogerheide aanhouden voor heling. Maar de jongen verzette zich. Hij probeerde agenten kopstoten te geven en trapte deuken in de deur van het politiebusje. Ook spuugde hij een agent in het gezicht.

Omstanders gingen zich met de arrestatie bemoeien. Ze scholden de agenten uit, probeerde hen te intimideren en gooide zelfs een bloempot naar hen toe. Uiteindelijk kon de verdachte worden meegenomen en in de cel worden gezet. De politie gaat aangifte doen van het geweld tegen de agenten en de schade aan het busje. De recherche gaat verder onderzoek doen naar de diefstal en de heling van de motor.