Bergen op Zoom

Al 10 jaar klimmen en klauteren bij het Klimbos in Bergen op Zoom

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Al tien jaar lang kunnen bezoekers klimmen en klauteren in de bomen van Klimbos Brabantse Wal. Speciaal voor dat jubileum is de blauwe route volledig vernieuwd. Vrijdag vond de officiële opening plaats, en mochten de eerste durfallen de route beklimmen.

Tientallen mensen kwamen vrijdagmiddag bijeen in het Klimbos, waar feestelijk het jubileum én de vernieuwde blauwe route werd gevierd. Het antwoord op de vraag wat er veranderd is aan de blauwe route is simpel. “Alles”, vertelt locatiemanager Ashley Godeschalk. “De complete route is vernieuwd.” Er is hierbij vooral gekeken naar veiligheidseisen. De route is dus weer helemaal up to date.

De route bestaat uit een tokkelgedeelte en wiebelende plateaus. “En veel bomen!”, vult een klimmer in een oranje trui aan. “Het is een erg leuk parcours.” Het tokkelgedeelte valt bij alle stoere jongens en meisjes erg in de smaak.

Godeschalk werkt al zes jaar bij het Klimbos. “De interventies wanneer we bezoekers uit een boom moeten halen blijven bijzonder. We leiden het personeel hier ook speciaal voor op. Met een ladder of een afdaalapparaat zorgen we ervoor dat iedereen weer veilig op de grond komt. Het is een hele happening, en dat maakt ons werk erg leuk”, aldus de locatiemanager.