Roosendaal

Aleco vult Roosendaalse sportzomer voor jong én oud

Maarten Elst Maarten Elst

Voetbaltoernooien, boksen, cafésporten, het is slechts een greep uit de vele activiteiten die Aleco deze zomer aanbiedt op sportpark Vierhoeven in Roosendaal. Even leek het een stille zomer te worden, maar door de versoepelingen is er weer veel mogelijk. Zondagochtend trapten de jeugd af met een 4-tegen-4-voetbaltoernooi.

“We beginnen met een voetbaltoernooi voor de leeftijdsgroepen 7 tot en met 10 jaar en 10 tot en met 12 jaar in de ochtend”, vertelt Koen Schets, medewerker bij Aleco. “Vanmiddag komt de oudere jeugd van 12 tot en met 18 jaar die in kleine groepen tegen elkaar zullen spelen. Tegelijkertijd is de inschrijving voor het boksen, wat over een paak weken plaatsvindt, geopend.”

Jong én oud

Hoewel in het eerste weekend van de Aleco Sportzomer louter kinderen binnen de lijnen zijn te bekennen, zijn de sportactiviteiten gericht op zowel jeugd als volwassenen. “Aankomend weekend hebben we de Strandspelen voor volwassenen hier op sportpark Vierhoeven waar we eigenlijk alle evenementen laten plaatsvinden”, vervolgt Schets. “Tegelijkertijd is er weer een voetbaltoernooi. Elk weekend is er wel iets te doen hier, we hebben een mooi gevulde zomer.”

Inschrijven

Je hoeft niet per se bij een vereniging aangesloten te zijn om aan de Sportzomer mee te doen. Hoewel de jeugdvoetballertjes veelal shirts van Alliance, BSC en RBC dragen, kunnen ook verenigingloze vrienden meedoen aan de activiteiten. “Maar dan moeten ze zich wel hebben aangemeld natuurlijk”, lacht Schets. “Dat kan via onze website www.aleco.nl. Daar staat een grote banner waarop je klikt en je je vervolgens met je team kan inschrijven.”