Roosendaal

Alle wegen buiten bebouwde kom in gemeente Roosendaal worden 60km-wegen

Foto: Google Maps

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Roosendaal gaat 60km-wegen maken van alle straten buiten de bebouwde kom. Dat antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van de VLP en het CDA. Die partijen hadden gevraagd om de maximum snelheid te verlagen in de Waterstraat in Wouw. Dat is de eerste weg waar de gemeente nu aan gaat werken.

Alle wegen in de gemeente Roosendaal die buiten de bebouwde kom liggen, moeten binnen een paar jaar een 60km-weg worden. Volgens burgemeester en wethouders zijn er nog maar een paar straten waar je maximaal 80 kilometer per uur mag rijden. De meeste zijn al een 60km-weg.

Waterstraat, Moerstraatseweg, Vroenhoutseweg en Plantagebaan

De eerste straten die aangepakt worden zijn de Waterstraat tussen Wouw en Heerle en de Moerstraatseweg tussen Heerle en Moerstraten. “Hiervoor dient de markering in de Waterstraat aangepast te worden,” aldus burgmeester en wethouders. Dat moet nog dit jaar lukken.

Daarna is de Vroenhoutseweg in Roosendaal aan de beurt. Die staat op de Beheerkalender voor volgend jaar. En in 2025 wordt ook de Plantagebaan tussen Wouwse Plantage en Huijbergen een 60km-weg.

Lees ook: VLP en CDA: verlaag maximum snelheid Waterstraat in Wouw van 80 naar 60