Roosendaal

Anonieme gever schenkt schilderij aan theater de Kring Roosendaal

Maarten Elst

Roosendaal voor Elkaar verraste woensdagmiddag De Kring-directeur Jan-Hein Sloesen met een schilderij van kunstenaar Benjamin Scheltema. Een anonieme gever is dusdanig begaan met het lot van de theaterwereld, dat inmiddels al een halfjaar stilligt, dat het als blijk van waardering een hart onder de riem wil steken. Directeur Sloesen was zichtbaar geraakt door het gebaar: “Ik was ontroerd toen ik werd gebeld voor deze overhandiging.”

Tijdens de liveshow Roosendaal voor Elkaar kreeg Scheltema twintig verschillende kreten die hij heeft verwerkt tot kunstwerken. Op een van de kunstwerken is ‘een open kring’ te zien. “We willen het liefst allemaal samen in het theater zitten”, legt Scheltema zijn kunstwerk uit. “Cultuur is het smeermiddel van de maatschappij. Dat is een emotie van een van de aanvragers. Dat heb ik vertaald naar deze tekening.”

“Ontroerd”

“Toen ik gebeld werd was ik echt ontroerd”, zegt Jan-Hein Sloesen, directeur van theater De Kring in Roosendaal. “We liggen nu al bijna anderhalf jaar stil. Iemand heeft dat gezien en heeft een aanvraag gedaan tot dit schilderij. Wij hebben dit vervolgens geschonken gekregen. Dat is echt een mooi teken van waardering”, aldus Sloesen.

Deel dit op: