Woensdrecht

Arbeidsconflict Woensdrechtse wethouder na negen jaar opgerakeld: ‘Dit raakt mij’

Rainier Schuurbiers tijdens een verkiezingsactiviteit in 2022 (foto: Algemeen Belang Zuidwesthoek)

Han Verbeem Han Verbeem

De Woensdrechtse wethouder Rainier Schuurbiers is vrijdag in opspraak gekomen na een publicatie van Omroep Brabant over een afgesloten arbeidsgeschil met een vroegere werkgever, in 2015. Volgens de publicatie zou Schuurbiers een conflict hebben gehad met het aannemingsbedrijf over de inzet van materialen en medewerkers. De wethouder neemt afstand van de berichtgeving, de kwestie zou destijds in goed overleg zijn afgehandeld. “Dit raakt mij, we hadden er een streep onder gezet.”

De publicatie gaat over het dienstverband van Schuurbiers bij een aannemingsbedrijf in Sprundel, dat inmiddels is opgegaan in een andere organisatie. Daarbij zou Schuurbiers zijn toenmalige werkgever hebben benadeeld. “Ik heb tot 2015 bij het genoemde bedrijf gewerkt”, reageert Schuurbiers vrijdagmiddag op de bekendmakingen over het arbeidsconflict. “We hebben dit afgehandeld en zijn samen overeen gekomen om daar een streep onder te zetten. Dat dit zonder dat ik het weet opgerakeld wordt, raakt mij. Ik herken me niet in het beeld dat van mij wordt geschetst.” Ten tijde van het conflict was Schuurbiers raadslid voor de lokale partij ABZ, in de Woensdrechtse gemeenteraad.

Documenten

Schuurbiers gaat met zijn reactie niet in op de details; Omroep Brabant zegt te beschikken over twee documenten met uitvoerige gegevens over het arbeidsgeschil. Het is niet bekend hoe dit afgesloten arbeidsdossier bij de redactie terecht is gekomen. Na zijn vertrek in Sprundel ging Schuurbiers aan de slag bij een Woensdrechtse aannemer, waar hij tot zijn benoeming als wethouder in 2022 heeft gewerkt.

Persoonlijke levenssfeer

Burgemeester Steven Adriaansen van de gemeente Woensdrecht is verrast door het oprakelen van het arbeidsconflict van wethouder Schuurbiers uit 2015. “Ik vind het heel vervelend dat deze kwestie uit de persoonlijke levenssfeer van wethouder Schuurbiers op deze manier naar buiten wordt gebracht”, aldus Adriaansen. De burgemeester  heeft “nu eerst behoefte aan een zo volledig mogelijk beeld van de feiten. Als die duidelijk zijn dan wordt bekeken wat hiermee te doen.” ABZ heeft twee wethoudersposten in het Woensdrechtse college, partijleider en eerste wethouder Lars van der Beek heeft nog niet gereageerd op de kwestie.