Roosendaal

Arwen van Gestel voor de derde keer lijsttrekker VLP

Arwen van Gestel van de VLP in de studio van het Fractiehuis op ZuidWest FM

Kitty Joachems Kitty Joachems

“Drie keer is scheepsrecht”, lacht Arwen van Gestel. Deze week liet zijn partij weten dat Van Gestel ook tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen als lijsttrekker zal fungeren. Hij is er vroeg bij. De verkiezingen vinden plaats op 16 maart 2022. “Maar je kunt maar beter op tijd beginnen en zorgen dat je je zaakjes op orde hebt”, vindt Van Gestel.

Daarom vinden er ook nu al gesprekken plaats met kandidaten die op de kieslijst willen. Daaronder zijn ook een aantal leden van JONG VLP, de jongerenafdeling van de lokale partij. De eerste keer dat Van Gestel als lijsttrekker van de VLP, dat was in 2014, optrad bleef de partij nog relatief klein. In 2018 leek het er even op dat ze de grootste zouden worden. Naarmate er meer uitslagen binnen kwamen schoven ze één plaatsje op. De verwachtingen zijn nu hooggespannen bij Van Gestel en zijn partijgenoten.

Lees ook: De VLP presenteert jongerenafdeling JONG VLP

Geen andere kandidaten

Van Gestel heeft goed nagedacht of hij nog een derde keer lijsttrekker wilde zijn. Dat vertelt hij in een interview in het Fractiehuis op ZuidWest FM. “Je moet daar goed over nadenken. Want campagne voeren kost veel tijd en energie. Ik heb besloten om het te doen en er helemaal voor te gaan.” Toen bleek dat er zich geen andere kandidaten hadden gemeld was het snel beklonken met de fractie en het bestuur.

Meer woningen

In de campagne hoopt de partij veel mensen te ontmoeten. “Wij willen met mensen in gesprek. Dat doen we trouwens ook buiten verkiezingstijd”, zegt de lijsttrekker. In het verkiezingsprogramma speelt woningbouw een grote rol. Er moeten meer woningen komen. Maar tegelijkertijd is daar in de huidige situatie, zowel in de dorpen als in de stad, weinig ruimte voor. Door het verplaatsen van de A58 die dwars door de stad loopt ontstaat er ruimte in Roosendaal. Daar wil Van Gestel zich sterk voor maken. “We horen hierin ook graag suggesties en ideeën van de inwoners van Roosendaal en de dorpen.”

Het hele interview met Arwen van Gestel vind je hier: