Roosendaal

Autodief vlucht voor politie en glijdt uit over hondendrol

Foto: Politie Basisteam Roosendaal

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Een autodief is woensdagmiddag aangehouden nadat hij vluchtte voor de politie. Agenten kregen hem te pakken omdat de man uitgleed over een hondendrol, en op de grond viel.

Politieagenten zagen de betreffende auto woensdagmiddag rijden, en toen ze het kenteken controleerden bleek dat de auto was gestolen in België. Na het geven van een stopteken ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor.

Een achtervolging werd ingezet. De bestuurder haalde hierbij gevaarlijke capriolen uit. In een woonwijk in Roosendaal raakte hij een aantal auto’s, en dus stopte hij de auto en ging hij er te voet vandoor. Dat bleek voor hem een foute keuze. In een plantsoen gleed hij namelijk uit over een hondendrol en viel hij op de grond. Hij is daar gelijk aangehouden.

Donderdag wordt de dief verhoord voor verschillende zaken: diefstel en heling van een auto, gevaarlijk rijgedrag, rijden zonder rijbewijs, het bezit van harddrugs en rijden onder invloed. Ook reed de verdachte zonder gordel. Daar heeft hij een bekeuring voor gekregen.