Bergen op Zoom

Baby Kaj is geboren op schrikkeldag

Kaj is op schrikkeldag geboren.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Bergen op Zoom heeft er een nieuwe inwoner bij. Baby Kaj de Vos is op donderdag 29 februari geboren, op schrikkeldag dus. Samen met 11-duizend andere kinderen en mensen viert hij voortaan zijn bijzondere verjaardag.

Eigenlijk zou Kaj op 27 februari uitgerekend zijn. “Maar zodra we wisten dat we in februari een kindje zouden krijgen, zaten we al met schrikkeldag in ons hoofd”, vertelt kersverse vader Boy de Vos. En toen op de voorspelde datum de weeën voor lange tijd uitbleven, werd de vraag of het een ‘schrikkelbaby’ zou worden steeds groter.

Uiteindelijk begonnen de weeën alsnog op de uitgerekende datum, maar Kaj is op schrikkeldag ter wereld gekomen. “Dat vinden we allebei echt heel bijzonder”, vervolgt de trotse vader. “Of Kaj dit later ook leuk gaat vinden is nog maar de vraag natuurlijk, want dit betekent ook een stuk minder cadeautjes”, grapt hij.

Kleine Kaj is als een gezond baby’tje op de wereld gekomen. En hoe gaan ze dat doen met zijn verjaardagen? “Gewoon ieder jaar, maar dan op een andere datum. En één keer per vier jaar een extra groot feest natuurlijk. We kijken er nu al naar uit om hem lekker te gaan verwennen!”

De kleine Kaj is met papa en mama weer thuis in Bergen op Zoom. (privéfoto)