Ossendrecht

Badmintonners en tafeltennissers verruilen de zomerstop voor een sportzomer

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De badmintonners en tafeltennissers in Ossendrecht kiezen dit jaar niet voor een zomerstop, maar voor een sportzomer. BC De Drieschaar en TCO’78 trainen zes weken lang met elkaar in dezelfde zaal. En ze mengen hun sporters af en toe ook flink door elkaar. Lijkt je dat wat? Je kunt meedoen, want ook niet-leden zijn deze zomer welkom. Dan kun je in één moeite door twee sporten uitproberen.

De sportzaal van Multifunctioneel Centrum De Drieschaar in Ossendrecht is aan de ene kant gevuld met tafeltennistafels. Aan de andere kant staan de palen waar badmintonnetten tussen gespannen zijn. Balletjes aan de ene kant, shuttles aan de andere. Maar de sporters lopen gewoon door elkaar heen. Ze genieten er duidelijk van eens iets anders uit te proberen.

We dachten: laten we dat vooral samen doen

“We waren echt benieuwd. Wat is de opkomst? Wat gaat er gebeuren?,” vertelt Dion van Dooren, voorzitter van TCO’78. “En zag je echt halverwege de avond dat de tafeltennissers bij de badmintonvelden stonden en dat de badmintonners bij de tafeltennissers stonden. En dat was gewoon heel erg leuk om te zien. Niks moest en alles gaat gewoon heel gemoedelijk.” Ook Deborah Mafait-Ketelaars, secretaris van BC De Drieschaar is blij over de reacties. “In de winter hebben we natuurlijk heel lang stilgelegen, wat heel erg jammer was. En juist nu het weer kan, vinden we het eigenlijk heel erg leuk om weer te spelen. En we dachten: laten we dat vooral samen doen.”

De trainingsavonden vallen natuurlijk normaal gesproken op andere dagen. De badminton is op dinsdag en de tafeltennis op donderdag. Daarom is er voor gekozen de zomer op te delen: eerst drie dinsdagavonden, daarna drie donderdagavonden. En natuurlijk wisselen ze niet alleen de speeldagen. Ze wisselen ook de sporten: iedereen mag kiezen wat ze willen doen. En dan zijn er nog de speciale toernooitjes waar een badmintonner gekoppeld wordt aan een tafeltennisser: eerst een dubbelspel van de ene sport, dan van de andere. “Wel heel leuk om te doen, maar tafeltennis blijft toch wel mijn sport,” glimlacht Van Dooren.

We hebben al tegen elkaar gezegd dat we vaker met elkaar willen optrekken

De twee clubs genieten zó van de sportzomer, dat ze er over denken vaker samen iets te organiseren. “Ik verwacht wel dat er meer initiatieven zullen komen en dat we meer toernooitjes zullen gaan spelen samen. Of dat we avonden uitwisselen met elkaar. Ja, daar verwacht ik zeker,” vertelt Mafait-Ketelaars. Van Dooren denkt hetzelfde. “We hebben al tegen elkaar gezegd hebben dat we vaker met elkaar willen optrekken. Met werven van leden bijvoorbeeld, jeugdleden. En zoals het er nu naar uitziet, gaan we dit waarschijnlijk volgend jaar in de zomer weer doen, als dat kan.”

Als het je leuk lijkt mee te doen met BC De Drieschaar en TCO’78, dan ben je van harte welkom. Je hoeft geen lid te zijn, maar mag gewoon een keer komen uitproberen. Deze zomer kun je nog terecht op de donderdagen 19 augustus, 26 augustus en 2 september. De trainingen zijn van 20.00 uur tot 22.00 uur in MFC De Drieschaar. Je vindt dit multifunctioneel centrum aan De Ploeg 11 in Ossendrecht.