Putte

Basisschool Op Dreef in Putte brengt natuur naar het schoolplein met groene herinrichting

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Het schoolplein van basisschool Op Dreef in Putte is woensdagochtend heropend na een grondige verbouwing. Bij de herinrichting is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals planten, boomstammen en rotsblokken. Samen met de leerlingen opende de wethouder en de schooldirecteur de groene speelplaats.

De openingshandeling werd verricht door wethouder Lars van der Beek en directeur Nancy Stam. Zij knipten een lintje door, waarna voor de leerlingen van basisschool Op Dreef het speelkwartier begon. De wethouder is erg te spreken over de sfeer van het schoolplein. “Het is essentieel om kinderen op jonge leeftijd bewust te maken van het belang van een groene omgeving.”

Groen schoolplein

Directeur Nancy Stam is sinds kort directeur en valt met het nieuwe schoolplein met haar neus in de boter. De vergroening is volgens haar goed voor de natuur en de waterafvoer, maar zeker ook voor de kinderen. “Een groen schoolplein biedt een fijnere omgeving om in te spelen, vermindert pestgedrag en bevordert de concentratie van de kinderen”, beweert ze.

Schoolplein en dorpsplein

De wethouder is verheugd over de multifunctionaliteit van het vernieuwde plein. Het plein biedt volgens hem mogelijkheden voor diverse evenementen die ook buiten de schooluren plaatsvinden, zoals de dodenherdenking en het Sinterklaasfeest. “We streven ernaar het schoolplein meer te betrekken bij het dorpsleven.” Stam:  “Ik ben ontzettend gelukkig dat ons schoolplein nu zo mooi en groen is, waar zowel de kinderen als de dorpsgemeenschap volop van kunnen genieten.”

Het schoolplein is nu niet alleen mooier, maar ook leuker

De herinrichting heeft gezorgd voor een diversiteit aan speelplekken en een levendige sfeer op het plein, zoals Lars van der Beek opmerkt: “Je ziet nu kinderen op allerlei plekken spelen, het biedt gewoon een heel ander en levendiger beeld. Het schoolplein is nu niet alleen mooier, maar ook leuker.”