Ossendrecht

‘Bedankt dat je langzamer rijdt!’ officieel van start

Dinsdagmiddag is in Ossendrecht de campagne ‘Bedankt dat je langzamer rijdt!’ van start gegaan © ZuidWest Update

Redactie Redactie

Dinsdagmiddag is de campagne ‘Bedankt dat je langzamer rijdt!’ van start gegaan. De aftrap van het Brabantse verkeersveiligheidsproject vond plaats in Ossendrecht. Met dit project hoopt de provincie het aantal verkeersdoden terug te brengen naar nul.

Het project ‘Bedankt dat je langzamer rijdt!’ is een samenwerking van de gemeente, politie, Veilig Verkeer Nederland (VVN) en NUL verkeersdoden Brabant. Het bestaat uit een combinatie van burgerparticipatie, gedragsbeïnvloeding en handhaving. Naleven van de geldende snelheidslimiet op een positieve manier, dat is het doel. Geïnteresseerden en omwonenden stonden tijdens de aftrap aan de weg om voorbijgangers te bedanken die zich aan de snelheid hielden. De politie voerde snelheidscontroles uit. Dat alles om de verkeersveiligheid in het dorp Ossendrecht te vergroten.

Nul

De provincie Noord-Brabant wil dat iedereen mee werkt aan de verkeersveiligheid. Het motto is: Brabant gaat voor NUL verkeersdoden. Ze willen bereiken dat álle Brabanders goed opletten in het verkeer én zich houden aan de snelheid. Dat is hard nodig, want 90% van alle ongelukken komt door menselijk gedrag; niet opletten, of te hard rijden.