West-Brabant

Begin oktober geen treinen Roosendaal – Lage Zwaluwe: extra reistijd en drukte

Foto: Shutterstock

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De afgelopen maand stopten er al geen treinen meer op de stations van Zevenbergen en Oudenbosch. En van 30 september tot 10 oktober rijden er helemaal geen treinen tussen Roosendaal en Lage Zwaluwe. Want ProRail werkt aan het spoor. Er moeten wissels en een spoor worden weggehaald. Treinreizigers moeten er rekening mee houden dat ze langer onderweg zijn.

De werkzaamheden aan het spoor tussen Roosendaal en Dordrecht hadden eigenlijk al klaar moeten zijn. Maar ProRail had niet genoeg personeel. Daarom worden de rest van de werkzaamheden nu pas uitgevoerd. Doorgaande treinreizigers tussen Rotterdam en Roosendaal kunnen omreizen via Breda. Voor de andere ritten zet de NS bussen in.

Op 7 en 8 oktober ook geen treinen Lage Zwaluwe-Dordrecht

Doordeweeks rijden er stopbussen tussen Lage Zwaluwe, Zevenbergen , Oudenbosch en Roosendaal. In het weekend gaan de stopbussen langs Dordrecht, Lage Zwaluwe, Zevenbergen, Oudenbosch en Roosendaal. Ook rijden er in het weekend taxibusjes tussen Dordrecht en Dordrecht-Zuid.

Er rijden dus geen treinen tussen Roosendaal en Lage Zwaluwe. Maar in het weekend van 7 en 8 oktober rijden er ook geen treinen tussen Lage Zwaluwe en Dordrecht. Ook dan zet de NS bussen in. “Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd en drukte,” waarschuwt de NS.

Geen treinen tussen Roosendaal en Lage Zwaluwe (afbeelding: NS)
Lees ook: Tot oktober stoppen er geen treinen in Zevenbergen en Oudenbosch