West-Brabant

Beleef carnaval bij ZuidWest: dagenlang Leutradio en -tv, Prinsencafé en optochten

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Natuurlijk hoef je bij ZuidWest het leutfeest niet te missen. Want tot en met dinsdag staan meerdere programma’s op radio en tv helemaal in het teken van carnaval. Van onze radioverslaggevers die in de streek op pad zijn voor Leutradio, tot onze reportages van de grote optochten op televisie: ZuidWest is er bij, zodat je ook vanuit thuis de sfeer kunt meebeleven.

We zetten hieronder graag voor je op een rij wat er aan carnaval te beleven is bij ZuidWest, op radio en televisie. Natuurlijk zijn we bij de optochten. Even verderop in dit artikel vind je een overzicht van de leutstoeten die op ZuidWest TV te volgen zijn. Maar we zijn uiteraard ook bij veel andere belangrijke en vooral leutige momenten van carnaval. En we beginnen al een paar dagen vantevoren.

Alle plannen van de hoogheden in het Prinsencafé

Op televisie beginnen we al met voorpret in het traditionele ZuidWest TV Prinsencafé. En daar zijn natuurlijk alle hoogheden uit de gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom en Woensdrecht te gast. Het gezelligste café van West-Brabant is woensdag, donderdag en vrijdag open. Kitty Joachems, Maarten van den Boom en Michel van Loon praten met de prinsen over hun plannen voor carnaval in hun stad of dorp.

In het Prinsencafé laten we ook reportages zien, er is uiteraard muziek en tonprater Den Teun is te gast. Eén van de hoogtepunten in het programma is de uitreiking van de Gouden Duimen. Deze prijs gaat altijd naar mensen die veel betekenen voor carnaval in onze regio. De drie afleveringen van het Prinsencafé op ZuidWest TV worden uitgezonden op woensdag, donderdag en vrijdag.

Dagelijks verslaggevers op pad op de Leutradio

Ook ZuidWest FM stort zich elke middag een paar uur in het feestgewoel. Want van zaterdag tot en met dinsdag is er Leutradio. Al die dagen kun je van 12.00 tot 14.00 uur horen wat onze verslaggevers beleven op hun dweiltochten door de regio. En natuurlijk draaien we tussendoor non-stop carnavalsmuziek, zodat je heerlijk in de sfeer kunt blijven. Ben je niet in de buurt? Geeft niks, want je kunt natuurlijk ook online luisteren naar ZuidWest FM.

Live bij de optochten, ook in Bergen op Zoom

De eerste grote optocht die we live uitzenden op ZuidWest TV is die van Roosendaal. Dat is op zaterdagmiddag, de uitzending begint rond 14.00 uur. De optocht van Halsteren is op zondag rechtstreeks te volgen. En maandag is het de beurt aan Hoogerheide/ Woensdrecht. Op dinsdag zijn we in Bergen op Zoom. Het is voor het eerst dat we de optocht van Bergen op Zoom live mogen uitzenden.

Maar natuurlijk zijn we op alle carnavalsdagen ook bij andere leutige momenten, zoals de Kindervastenavend. In Leut TV gaan we op bezoek bij de leukste carnavalsevenementen in de streek. En in Hallo Weekend Carnaval krijg je de beste carnavalsclips te zien. Hieronder zie je wanneer we de programma’s uitzenden.

Zaterdag:

 • Rond 14.00 uur LIVE de optocht van Roosendaal
 • 18.00 uur Reportage van de Intocht van Prins Wannes III van Bergen op Zoom
 • 18.30 uur Leut TV
 • 19.00 uur Hallo Weekend Carnaval

Zondag:

 • Rond 14.00 uur LIVE de optocht van Halsteren
 • 18.30 uur Leut TV
 • 19.00 uur Hallo Weekend Carnaval

Maandag:

 • Rond 14.00 uur LIVE de optocht van Hoogerheide/Woensdrecht
 • 17.30 uur Kindervastenavend Bergen op Zoom
 • 18.30 uur Leut TV
 • 19.00 uur Hallo Weekend Carnaval

Dinsdag:

 • Rond 13.45 uur LIVE de optocht van Bergen op Zoom
 • 18.30 uur Leut TV