Putte

Belg en Bergenaar met drugs aangehouden in Putte

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Op Tweede Paasdag werd door de politie een controle gehouden in Putte, na klachten van inwoners over duidelijke vermoedens van drugshandel. Er is een verdachte aangehouden en meegenomen die zowel diverse soorten drugs als flink wat contanten bij zich had. Ook werd een Zuiderbuur aan de Belgische politie overgedragen.

In de Breestraat ontdekten agenten een jongeman die zich eigenaardig en daardoor opvallend gedroeg. Hij liep steeds heen en weer en bleef zijn telefoon maar checken. Toen hij plots in een geparkeerde auto stapte, vonden de dienders het tijd worden om eens poolshoogte te nemen. Er vloog een zakje uit het raam, dat meerdere gripzakjes met hard- en softdrugs bleek te bevatten.

In de auto zaten een 21-jarige bestuurder uit Bergen op Zoom en een bijrijder uit België. De laatste is overhandigd aan de Belgische politie en heeft een boete van 250 euro gekregen voor zich niet functioneel verplaatsen. De Bergenaar is naar een politiecellencomplex overgebracht voor nader verhoor. Hij bleek 19.7 gram hennep, 2.7 gram cocaine en enkele honderden euro’s bij zich te hebben. Dit is in beslag genomen.