Bergen op Zoom

Benefietbuffet voor veilige muur rond Nigeriaanse school

Chefkok Kees Bronkhorst zal een heerlijk benefietbuffet maken

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Restaurant Fort Smakelijk en Caritas van de Lieve Vrouwe Parochie in Bergen op Zoom houden op 12 juli een benefietbuffet. Ze zamelen geld in om een veilige muur te bouwen rond een school in Nigeria.

Het wordt een Brabants-Afrikaans Benefiet-Buffet. Chefkok Kees Bronkhorst heeft een heerlijke mix gemaakt van eetculturen. Dat levert een bijzonder menu op. En iedereen mag meeëten. Hoe meer hoe liever zelfs, want de opbrengst is voor een school in Nigeria.

Familie Maluba

Het Bergse Caritas hoorde over de school via de Nigeriaanse familie Maluba. Zij maken zich zorgen over leerlingen van de lagere school Ubaheze Awo Idemmili. In Nigeria worden kinderen ontvoerd, omdat ze een ander geloof hebben. Om de kinderen van Ubaheze Awo Idemmili veilig naar school te kunnen laten gaan, moet er een muur worden gebouwd rond het terrein. Bergen op Zoom als vestingstad wil daarom geld ophalen voor een vestingmuur in Nigeria.

Tijdens het buffet is er keuze uit Bergse en Afrikaanse gerechten. Zo vind je er zowel paprikasalade met Bergse ansjovis, als Mista groentenschotel. En zowel Jollof gele rijst met kip, als een runderstoverij van de Brabantse Wal. Er is ruime keuze uit voor-, hoofd- en nagerechten. Het dessertbuffet is nog een verrassing.

Vooraf reserveren

Het Brabants-Afrikaans Benefiet-Buffet is op vrijdag 12 juli om 18.00 uur. Het is wel nodig vooraf te reserveren. Dat kan tot en met 9 juli door te mailen naar [email protected] of door rechtstreeks te reserveren bij restaurant Fort Smakelijk. Het buffet kost 25 euro en die moet vooraf worden gestort op rekeningnummer NL81 ABNA 0525 1457 53 onder vermelding van ‘project Maluba’. Natuurlijk zijn ook donaties welkom op hetzelfde bankrekeningnummer.