Bergen op Zoom

Benefietwedstrijd levert 2695 euro op voor Hugo Wolff

Heroes Den Bosch en WBB Giants vieren opbrengst van 2195 euro die later nog opliep tot 2695 euro

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De benefietwedstrijd tussen basketbalteams Heroes Den Bosch en WBB Giants in Bergen op Zoom was een groot succes. De basketballers haalden 2695 euro op voor de stichting ‘Tot hier en niet verder’ en voor Hugo Wolff.

De profbasketballers van Heroes Den Bosch waren zaterdag naar Bergen op Zoom gekomen voor een benefietwedstrijd tegen WBB Giants. De opbrengst van de dag ging in z’n geheel naar de stichting ‘Tot hier en niet verder’. Deze stichting zamelt geld in voor Hugo Wolff uit Bergen op Zoom. Wolff heeft MS, een ziekte die zijn centraal zenuwstelsel beschadigt. Hierdoor zit hij in een rolstoel.

65.000 euro nodig

Wolff wil voor een behandeling naar Moskou in Rusland. Maar dat gaat in totaal zo’n 65.000 euro kosten. ‘Tot hier en niet verder’ helpt hem dat geld bij elkaar te krijgen. En Heroes Den Bosch wilde graag meehelpen. Wolff was zelf een fanatieke basketballer, voordat hij verlammingsverschijnselen kreeg. De Heroes kwamen dan ook graag een wedstrijdje spelen tegen de Giants. Ze speelden niet alleen gratis, ze betaalden ook nog eens ‘gewoon’ entreegeld.

Opbrengst ‘overtrof alle verwachtingen’

De organisatoren van de benefietwedstrijd zijn meer dan tevreden. “De steun van basketballers en basketbalfans voor de actie Hoop voor Hugo is enorm. De uiteindelijke opbrengst van 2695 euro overtrof alle verwachtingen,” zo laat de stichting ‘Tot hier en niet verder’ weten.

Er was zaterdag genoeg om van te genieten. Allereerst gebeurt het natuurlijk niet vaak dat er een topploeg op bezoek is bij WBB Giants. “Supporters en basketbalfans genoten van een sportieve basketbalwedstrijd waar regelmatig schitterende acties te zien waren,” aldus de stichting. Maar er was meer dan basketbal: een loterij, dansschool House of Marqueez, DJ Seryljo, een dweilband en natuurlijk gebak en worstenbroodjes.

Eindbedrag komt in zicht

Het feest leverde al snel 2195 euro op, zoals te zien is op de cheque in de foto. Maar er bleef zaterdag geld binnenkomen. Hierdoor werd het totaalbedrag uiteindelijk 2695 euro. Al dat geld gaat  via de stichting naar Hugo Wolff. Hij kan in mei 2020 terecht bij de kliniek in Moskou. De teller op de website van ‘Tot hier en niet verder’ stond maandagmiddag op bijna 54.000 euro.

Lees ook: Heroes Den Bosch speelt benefietwedstrijd voor Hugo Wolff

En: Hugo Wolff zamelt geld in voor MS-behandeling in Moskou