Roosendaal

Benjamin creëert kansen voor kansarme jongeren: ‘Uit trots voor Roosendaal’

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Hij is kunstenaar, helpt jongeren hun dromen waar te maken en is vooral een trotse Roosendaler. Benjamin Scheltema zet zich in voor allerlei culturele bezigheden binnen zijn stad. ZuidWest Update nam een kijkje in zijn atelier.

Het maken van kunst is zijn core bussiness. “Vanuit daar is mijn winkel ontstaan”, legt de Roosendaler uit. In Benjamin zijn winkel is van alles te vinden. “Kunst, kleding, meubels, een barbershop, sneakers, en sinds kort de jongste platenbaas van Nederland: Quinty met Q Records.”

Parels

Benjamin is een trotse Roosendaler, en de liefde voor zijn stad is enorm. “Dat is denk ik ook waarom ik zo betrokken ben met de jongeren hier”, vervolgt hij. Vanuit daar is namelijk ook zijn project Parels ontstaan, waar ZuidWest Update al eens eerder over schreef. “Dat loopt nu zo goed dat we bezig zijn met een nieuwe fase, waarin we echt de moeilijke doelgroep mee willen bereiken.”

De deelnemers van Parels zijn uiteenlopend. “Sommigen hebben het landelijke nieuws gehaald, voor de ander was het een geluksmoment met een grote lach. Dat doe ik uit trots voor Roosendaal, want er zijn hier zoveel kansen. Je moet alleen weten hoe je ze moet pakken.”

Linkjes leggen

Het werk dat Benjamin doet voor bijvoorbeeld Parels, maar ook de gemeente Roosendaal of Buurtgezinnen Roosendaal, is eigenlijk gewoon een vorm van linkjes leggen. “Ik zie kansen, omdat ik heel veel mensen ken. Daardoor is het makkelijk om mensen en organisaties met elkaar in verbinding te brengen.”

Door alle ontwikkelingen die Benjamin meemaakt door nieuwe projecten, successen in zijn winkel en mooie samenwerkingen ziet hij de toekomst rooskleurig tegemoet. “Ik zal me altijd blijven inzetten voor een mooier Roosendaal.”

Lees ook: Quinty (14) is de jongste platenbaas van Nederland Lees ook: Roosendaalse reljongeren worden parels: ‘Geeft net zo’n kick als een cobra’