Roosendaal

Quinty (14) is de jongste platenbaas van Nederland

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Ze is nog maar veertien jaar en begint nu al haar eigen onderneming. Quinty Voorheijen uit Wouw kan zichzelf de jongste platenbaas van Nederland noemen. Vanaf 10 juni kunnen liefhebbers van cd’s en vinylplaten terecht in de winkel aan de Molenstraat in Roosendaal.

Quinty wilde graag een bijbaan in een platenwinkel. “Maar dat bleek niet zomaar te gaan.” Dan maar zelf een winkel beginnen, dacht ze. Haar oom Benjamin Scheltema heeft een eigen galerie in Roosendaal, en besloot haar een handje te helpen. Het voorste deel van de galerie is nu gevuld met LP’s, CD’s,  singles, platenspelers en merchandise.

Ik hoop dat dit later mijn echte baan wordt.

Zo is Q Records ontstaan. Aan de muur van de galerie hangen LP’s van Doe Maar, Eminem en Bob Marley. “Ik heb echt allerlei verschillende soorten muziekgenres in de aanbieding”, vertelt Quinty. “Van rap tot rock and roll. Alleen geen klassieke- en carnavalsmuziek!”

“Ik hoop uiteindelijk zo te groeien dat dit mijn echte werk wordt”, vervolgt de jonge onderneemster. “Ook zou ik later graag als fotograaf aan de slag willen. Dat kan ik hier natuurlijk goed mee combineren.”

Er is hier van alles te zien.

Oom Benjamin geeft in zijn galerie aan nog meer andere (jonge) talenten een podium. “Iedere eerste zaterdag van de maand hebben we bijvoorbeeld Sneaker Saturday”, vertelt hij. “Dat zijn twee meiden die bijzondere sneakers verkopen. En het kan dus zo zijn dat je voor sneakers naar hier komt, en met een LP naar buiten gaat.” Ook verkoopt hij zijn eigen kunstwerken. “Denk aan schilderijen, of zelfgemaakte designmeubels. Er is hier van alles te zien.”

Officieel opent Q Records pas op 10 juni. Maar 20 mei staat Quinty al op Flex Festival om haarzelf voor te stellen aan de bezoekers. “Ik ben dus ook nog steeds op zoek naar platen en cd’s”, vervolgt ze. Alles is welkom. “Als het dus maar geen klassieke- of carnavalsmuziek is.” Ieder die iets in de aanbieding heeft voor Quinty, kan mailen naar: [email protected].

Lees ook: Stadse stoerheid op gratis FLEX Festival: “Iedereen kan hier zichzelf zijn”