Ossendrecht

Enorme berg illegaal vuurwerk gevonden in woning Ossendrecht

Foto: Wijkagenten Bergen op Zoom (Archieffoto)

Raymon Mens

In een woning in Ossendrecht heeft de politie 336 kilo illegaal vuurwerk gevonden. Er lagen ook zelfgemaakte vuurwerkbommen en diverse poeders waarmee vuurwerk kan worden gemaakt.

De 26-jarige bewoner is aangehouden en zit nog vast. Hij moet dinsdag voor de rechter-commissaris verschijnen. Die bepaalt dan of hij langer vast blijft zitten.

De manier waarop het vuurwerk en de explosieve materialen waren opgeslagen, vormde een gevaar voor de omgeving. Daarom moest er een explosievenverkenner van de politie en later de Explosieven Opruimingsdienst Defensie aan te pas komen. Zij namen zo’n 3,5 kilo van het explosieve poeder in beslag, wat ze verderop op een veilige plek hebben vernietigd. Later werd nog eens 8 kilo van het materiaal gevonden.

De manier waarop het vuurwerk en de explosieve materialen waren opgeslagen, vormde een gevaar voor de omgeving.

De rest van het vuurwerk is afgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf. De woning is bewaakt tot zondag alles was weggehaald. Volgens de politie is het levensgevaarlijk om vuurwerk thuis op te slaan. “Een klein vonkje kan al een enorme explosie veroorzaken.”