Bergen op Zoom

Bergen op Zoom gaat week na Roosendaal ook polsbandjes checken in horeca

In Breda was het bandjessysteem afgelopen weekend al succesvol. (foto: Omroep Brabant)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De horeca in de gemeente Bergen op Zoom gaan ook een systeem van polsbandjes gebruiken in het uitgaansleven. Dat hebben de gemeente en de horeca-ondernemers samen afgesproken. Vanaf vrijdag 8 oktober moet je tijdens de stapavonden de juiste kleur polsband laten zien om binnen te mogen. Dat is een week later dan in Roosendaal. Daar beginnen ze op vrijdag 1 oktober al met polsbandjes.

Je kunt zo’n polsbandje krijgen als je gevaccineerd bent met het coronavaccin, als je een herstelbewijs hebt, of als je een negatief testresultaat hebt. Je moet dat bewijzen met de coronacheck-app en je identiteitsbewijs. Op de binnenplaats van het Markiezenhof komt een speciaal checkpoint Horeca. Daar kun je op vrijdagen en zaterdagen een polsbandje ophalen. Ze zijn elke keer maar voor één dag geldig. Dus als je twee avonden achter elkaar wilt stappen, moet je twee verschillende polsbandjes halen.

Elke stapavond een andere kleur

De gemeente Bergen op Zoom denkt dat het werken met polsbandjes makkelijker is dan met QR-codes. Niet alleen voor de horeca-ondernemers, maar ook voor de bezoekers. “We nemen op deze manier de controledruk bij de horeca weg en de toegang verloopt hierdoor vlotter,” legt burgemeester Frank Petter uit. “Het voordeel voor de bezoeker is dat deze op die dag maar één keer de corona check hoeft te doen en het duurt minder lang voordat ze de horecagelegenheid kunnen betreden.

De polsbandjes zijn bedoeld voor de stapavonden, dus voor vrijdagen en zaterdagen. Je kunt dan bij het checkpoint Horeca je ID laten zien en de coronacheck-app. Als de app groen kleurt, krijg je voor die dag een polsbandje. “Wil je de volgende dag weer naar de horeca, dan moet je opnieuw een polsbandje halen. Dat komt omdat er iedere dag met een andere kleur gewerkt wordt,” aldus de gemeente Bergen op Zoom.

Openingstijden checkpoint Horeca

Het is niet verplicht om polsbandjes te dragen. Je kunt er ook voor kiezen gewoon de coronacheck-app te blijven gebruiken. Die moet je dan laten zien bij elke horecagelegenheid waar je naar binnen wilt. Als je op een stapavond naar meerdere horecazaken gaat, kan het dus tijd schelen om een polsbandje te halen.

De gemeente Bergen op Zoom wil het systeem met de polsbandjes in elk geval tot 1 november gebruiken. Dan kijkt ze of er nieuwe coronamaatregelen zijn en of ze hiermee door moeten gaan.

Je vindt het speciale checkpoint Horeca op de binnenplaats van het Markiezenhof. En je kunt daar de polsbandjes ophalen op vrijdag van 14.00 tot 23.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 23.00 uur.

Lees ook: Roosendaalse horeca gaat werken met polsbandjes: ‘Scheelt een hoop druk’