Bergen op Zoom

Bergen op Zoom krijgt eigen MBO Intro voor Curio-studenten in Gebouw-T

Foto: Gebouw-T

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Mbo-studenten in Bergen op Zoom krijgen hun eigen introfestival. Dat organiseert Curio Hotelschool samen met Gebouw-T en Young Creations. Donderdag 31 augustus leren de nieuwe studenten de stad én elkaar kennen tijdens hun eigen introdag en -feest.

“Het idee komt van jongerenplatform Young Creations”, legt Curio-docent Bart Leenders uit. Young Creations organiseert bijvoorbeeld evenementen om jongeren te betrekken bij festivals en cultuur. “Hbo- en universiteitsstudenten hebben al introweken en -festivals, maar mbo-studenten worden vaak overgeslagen.”

Voor het idee van een eigen introdag voelde de hotelschool wel wat, vervolgt Leenders. “Je opleiding beginnen met een feestje. Hoe mooi sluit dat aan bij onze horeca-afdeling?” Andere scholen reageerden ook enthousiast op het idee. “Maar planning technisch kregen zij het dit jaar nog niet voor elkaar.”

Programma

Tijdens de introdag gaan de eerstejaarsstudenten op ‘docentenjacht’. “Dat betekent dat ze ze in de binnenstad van Bergen op Zoom op zoek gaan naar docenten van de opleiding, daar moeten ze dan wat opdrachten bij uitvoeren. Op die manier leren ze elkaar, de docenten en de stad kennen.”

Vervolgens gaat het programma verder op het Wilhelminaveld. “Daar vindt het eindspel plaats.” En als dat is afgelopen, gaan ze Gebouw-T in. “Young Creations organiseert daar een spel dat bestaat uit muziek, een dj en een quiz. En als dat is afgelopen kunnen we buiten met zijn allen een frietje halen bij de frietkar – die van een oud-student is.”

Om zeven uur ‘s avonds begint het grote feest. “Dan mogen ook de meerderejaarsstudenten aansluiten. Er draaien verschillende dj’s die avond.” Denk hierbij aan de lokale dj’s Nando en Isa Belle. “DJ act Childsplay sluit af.”

Toekomstplannen

De verwachting is dat er volgend jaar meer scholen meedoen met de introdag. “We zien dit jaar als mooie eerste stap. Het is de bedoeling dat we het in de toekomst kunnen uitbreiden tot een echt festival op het Wilhelminaveld. En dan de meerderejaars het organiseren voor de eerstejaars. Maar eerst maar eens deze editie!”

Studenten van de Curio Hotelschool en het Eventum kunnen zich nog (gratis) aanmelden voor het feest. Dit kan door een mail te sturen naar [email protected]