Bergen op Zoom

Bergen op Zoom laat wegwerkzaamheden uitvoeren in buurt van Pastoor Joorenplein

Maarten Elst Maarten Elst

De Bredasestraat, Williamstraat, Oude Stationsweg en de in- en uitrit van het parkeerterrein van Pastoor Joorenplein wordt de komende weken onder handen genomen. Gefaseerd gaat aannemer Dura Vermeer werkzaamheden uitvoeren aan de rijbaan en fietspaden van de genoemde wegen. Ook de overige asfaltverharding wordt voorzien van een nieuwe asfaltlaag. De werkzaamheden zullen drie weken in beslag nemen. Omwonenden zijn inmiddels per brief geïnformeerd over deze wegwerkzaamheden.

Vanaf maandag 5 juli zal er volop gewerkt worden in de buurt van Pastoor Joorenplein. In opdracht van de gemeente Bergen op Zoom gaat aannemer Dura Vermeer werkzaamheden uitvoeren aan de rijbaan en fietspaden van verschillende straten. De Bredasestraat, Williamstraat, Oude Stationsweg en de in- en uitrit van het parkeerterrein komen aan de beurt.

Rode fietspaden

Onder meer de fietspaden worden flink onder handen genomen door de aannemer. De fietspaden en fietsoversteekplaatsen worden voorzien van een rood asfalt. Ook de overige asfaltverharding wordt voorzien van een nieuwe laag asfalt. Tegelijkertijd pakt de gemeente de in- en uitrit van het parkeerterrein van het parkeerterrein Pastoor Joorenplein aan.

De werkzaamheden beginnen op maandag 5 juli vanaf 7 uur ‘s ochtends bij de Oude Stationsweg en de Williamstraat. Dit duurt tot en met donderdag 20 juli. De Bredasestraat is van maandag 12 juli tot en met dinsdag 20 juli afgesloten. Het parkeerterrein Pastoor Joorenplein is van woensdag 21 juli tot en met vrijdag 23 juli aan de beurt.

Omleidingen

Het gehele werkgebied zal, op voetgangers na, afgesloten zijn voor al het verkeer. Verkeersbegeleiders zullen tijdens de werkzaamheden het verkeer omleiden. Het advies is om de reis vooraf te plannen en hierbij het gebied rondom Pastoor Joorenplein te vermijden.

De doorgaande rijbaan van de Bredasestraat zal echter zo lang mogelijk openblijven. Op maandag 19 en dinsdag 20 juli zal de Bredasestraat echter afgesloten worden voor doorgaand verkeer. Het parkeerterrein Pastoor Joorenplein zal via een tijdelijke inrit aan de busbaan via de Korneel Slootmanslaan en Arnoldus Asselbergsstraat bereikbaar zijn.